29 Juli Knooppunten fietsroute Leusderheide

We gaan er heerlijk met de fietsen op uit. Fietsen in de bus. Insmeren, zonnebril mee en op naar Utrecht. Naar de Utrechtse Heuvelrug.
We hebben een stapeltje fietsroutes liggen die via knooppunten gaat... ideaal!
Dit keer kwam Leusderheideroute naar voren. 

Als ik zo eens op de kaart van Geocaching kijk zou het kunnen dat we er langs drie komen vandaag die interessant zijn. Niks moet, we zien het wel, we gaan vooral lekker fietsen.
Het is heerlijk weer dus het is genieten. We rijden door de prachtige bossen, langs schietgebieden van de militairen, Echt heel druk is het ook niet dus dat fietst fijn. Het is er ook super heuvelachtig. We hebben het idee dat we de goede richting hebben gekozen want we dalen meer dan dat we klimmen. Yihaaaa op een gegeven moment reden we tegen de 40 km p uur zonder te trappen zo erg daalden we. Was echt leuk đŸ˜€
We naderen een slaapverwekkende cache. We zijn erg benieuwd waarom deze cache zo heet. 
We zetten onze fietsen neer en lopen even een stukje het bos in. En daar uit het zicht van de rest van de wereld hangt een kastje..... de code moeten we bedenken door te rekenen met de letters die er op staan.
 Als die open is, is de bedoeling duidelijk en ja hoor nu is echt duidelijk waarom deze cache zo heet. Het slaapverwekkende melodietje klinkt in het bos. Geweldig gedaan zeg!!! Na enig geduld is het potje boven en kunnen we Rheeteam noteren in het logboek. Een toppertje die een Favo krijgt van ons.đŸ’“


En we vervolgen onze fietstocht. Ik zie wel dat de andere twee net naast de route liggen. We besluiten daar straks met de auto nog langs te rijden en nu niet teveel van de knooppunten af te wijken.
Dan ineens ziet André een minibieb langs de route, daar moet natuurlijk even in gekeken worden.
Ik kijk meteen op de kaart en ja hoor hier zit een Geocache, hij zit in de la onderaan de kast. Leuk gedaan zo. ( ik had bewust alleen een paar geocaches opgezocht met veel favo's langs de route en deze minibieb gemist. Maar dit was een leuk extraatje!
Als we bijna aan het eind zijn van de route duiken we een supermarkt in voor brood en beleg. 
We besluiten de tocht af te maken en bij de auto in de schaduw te lunchen. Maarrrrrr dat gaat niet zo snel als gedacht helaas. Bij het laatste knooppunt mist waarschijnlijk een bordje want we komen van alles tegen behalve het goede knooppunt. Nog maar eens terug dan en dan weer die kant op maar nee weer geen bordje. Kaart erbij en dan maar even zelf proberen te bedenken hoe we de route het beste af kunnen maken en bij de auto terecht komen. Pfoe dat heeft ons wel een uur gekost. Dan smaakt die lunch uiteindelijk wel erg goed!
Dan gaan de fietsen in de bus en maken we nog even een rondje naar twee speciale Geocaches:
'De pyramide van Austerlitz virtual' en 
'Hoe kRijg je het voor elkaar'
Bij de pyramide parkeren we de auto en gaan eens even op onderzoek uit. Er moeten wat vragen beantwoord worden en een foto gemaakt worden. 
Misschien heb ik dit ooit met geschiedenis gehad maar pfoe ik wist er echt niks meer van!
Een franse generaal heeft op deze plek een legerkamp opgezet en met vele militairen een zeer goed gertraind leger samengesteld. Tevreden over de militaire kracht en tegen de verveling van zijn soldaten liet hij deze pyramide bouwen. 

Voor degene die precies willen weten hoe het zit: https://nl.wikipedia.org/wiki/Pyramide_van_Austerlitz
Het is een indrukwekkend geheel! Waar Geocaching je al niet brengt. 
Dan gaan we naar de laatste voor vandaag. Eens even kijken of er nog iets te rijgen valt.
Te rijgen? Ja kijk maar eens goed naar de titel van deze cache: 'Hoe kRijg je het voor elkaar'. Ik heb hier ooit eens een foto van gezien op internet en vond deze zo leuk en origineel dat ik die had opgeslagen voor als ik hier ooit eens in de buurt zou zijn.
En ja dat is dus nu. We lopen het bos in en dan ineens zie ik het kastje hangen en ja als ik hem open doe komt er een glimlach op m'n gezicht. Wauw zo gaaf dat dit hier midden in het bos hangt. Echt heel tof. Er hangen al heeeeel veel teamnamen. Er liggen nog heel veel kraaltjes maar de letter E ontbreekt. Dus Rheeteam maken word een beetje lastig. Dan maak ik maar Rhxxtxam ook duidelijk toch?

Echt leuk om hier nu tussen te hangen! Een bekroning op deze toch al zo leuke dag.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Vlagtwedde

Maandag 20 Juli Vlissingen