27 Juli 2020 Giethoorn Kampen en Dronten

Na ons weekje Vlissingen hebben we nog 2 weken vrij. 
Giethoorn staat al wat langer op de To Do list maar daar komt soort van niet van. Het is iets wat ik in het naseizoen zou willen doen ivm de grote drukte die daar altijd is. Maar nu door de maatregelen rondom Corona lijkt het ideaal om er heen te gaan. Vele buitenlanders zijn thuis en de Nederlanders worden opgeroepen om in Nederland te blijven en toerist in eigen land te zijn. We besluiten vroeg te gaan zodat we ook niet al te veel last hebben van de Nederlandse toerist want het is nog steeds verstandig om drukte te vermijden. 9.15 zijn we dan ook al in Giethoorn en het is inderdaad nog heerlijk rustig.
Vaak gezien op tv maar wel echt mooi om er nu te zijn, al dat water al die bruggetjes. We maken een mooie wandeling door het dorp en genieten.
Zie je dat klompje hangen dat was vroeger voor de brugwachter en dan deed je daar geld in.
Er is hier een geocache in een minibieb dus daar lopen we sowieso even langs.
We wandelen heerlijk verder en langzaam aan wordt het wel wat drukker maar nog niet hinderlijk.
We zijn fan van de films van Bert Haanstra en hier is de film Fanfare opgenomen. Hier staat dan ook een monument. En een Bert Haanstra Bank.
Ernaast staat ook nog een paaltje met een logboekje erin en zo staat ook Hollands Venetië met een glimlach op de kaart.
Het water wordt steeds voller met bootjes, wij hebben alles gezien en gaan Giethoorn verlaten.
We gaan niet rechtstreeks naar huis we zijn aardig in de buurt van Dronten dus daar wil ik dan wel langs. Daar woont Geocacher gc_jaro2009 een gezellige enthousiaste cacher waar ik een cache van gedaan wil hebben. We spreken elkaar via Instagram en hopen elkaar te zien maar ja je weet niet hoe de dag loopt. We spreken in ieder geval af om woodies en goodies te ruilen via de brievenbus.
Maar goed voordat we bij Dronten zijn komen we langs kampen en die gemeente staat nog niet groen op de kaart dus daar brengen we dan maar eens verandering in. 
Ik kies een minibieb uit. Handig dat die hobby's van mij en André zo goed combineren. 
We treffen een goed gevulde!
Nu dan toch echt richting Dronten maar inmiddels is duidelijk dat de Geocache kriebels niet langer genegeerd konden worden en is ze zelf ook het bos in gegaan om zelf weer een cache te plaatsen.
Dus we treffen elkaar niet maar we treffen wel een heeeeel goed verzorgde Geocache! 
En een goed gevulde envelop in de brievenbus. Ik laat een goed gevuld zipzakje achter nadat we het logboek getekend hebben. Leuk dat we deze cache gedaan hebben en wie weet zien we elkaar toch nog eens in het echie 😀
Een goed verzorgde Geocache gc_jaro2009!! Zo mogen er meer zijn!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Vlagtwedde

Maandag 20 Juli Vlissingen