Maandag 20 Juli Vlissingen

Een trouwe lezer van dit blog weet dat we regelmatig in deze omgeving zitten. Met name in de herfstvakantie.
Vorig jaar herfstvakantie hadden we wat puzzels van geocaches opgelost om weer wat smileys op de kaart te zetten in Vlissingen want in die hoek viel nog veel te doen. 
Maar ja de fiets werkte niet mee dus de puzzels die we voor de laatste dag hadden laten liggen moesten konden we niet doen. En dan is het hopen dat de geocache er nog ligt voor de volgende keer.
Want als je er al een keer voor bezig bent geweest dan wil je het wel graag bekronen met een glimlach op de kaart!
En dat betekent dus dat er voor deze week genoeg te doen is. De meeste geocaches liggen er gelukkig nog.
Maandagochtend gaan we (voor vakantietijd) vroeg op pad: Kwart voor 9. Dit niet speciaal voor het geocachen maar voor een aanbieding die Judith tegen kwam op Internet: Friends kleding/artikelen.
En dat zou wel eens hard kunnen gaan dus willen we op tijd bij de winkel zijn. 
Nou het loopt geen storm dus wij doen onze inkopen 😀
Daarna gaan we naar de daarvandaan dichtsbijzijnde Geocache.
Hier moesten we een legpuzzel voor maken. Heerlijk om te doen in een verloren uurtje.
Hierna kwam een coördinaat en zo weet je waar je zijn moet.
We kwamen uit bij een mooi beeld van P. Louwerse dit is de schrijver van het lied 'Waar de blanke top der duinen' Echt zo'n leuk zeeuws lied.
Maar de cache zelf was een teleurstelling: een (leeg) doosje Smint met een briefje er in. Ja dit kom je wel eens tegen maar dit is geen leuk begin van de dag. Maar ja wel weer een smile op de kaart. 
De volgende op de route gaat een goede zijn want dat is een TB Hotel van de Kooltjes. Vorig jaar zijn we al bij een mooie van hen geweest maar ze zijn verhuisd en daar hebben ze een nieuw TB Hotel opgehangen. Op Facebook is me er al op gewezen om zeker bij deze langs te gaan.... nou dat was ik al van plan. TB Hotel de 4 Vlinders. Bij aankomst zien we het meteen hangen aan de zijkant van de muur. Wauw dat ziet er weer keurig uit! En ook de binnenkant is compleet en goed verzorgd. Ook ligt er weer een nieuwe woodie van hen in. De mijne doe ik in de brievenbus zodat zij er ook 1 van mij hebben. 


Als ik de log wil gaan schrijven komt Bart de deur uit om te gaan vertrekken. Hej dat is leuk dan zien we elkaar in het echt ipv berichtjes op Facebook. Hij is blij met mijn Woodie en loopt nog even naar binnen want daar heeft ie er nog 2 voor mij die ik nog niet heb! En we discoveren nog wat TB's van elkaar tot aan een scooter in de garage. Helemaal super dit. Smile op de kaart en het gezicht en weer verder. 
Nu gaan we naar 'Souburgs Puzzeltje' Ook daar hebben we eerst een legpuzzel voor moeten doen. In een woonwijk ligt een kokertje bij een paaltje. ✅ 

Daarna rijden we naar 'Playmobil' Voordat we hier het coördinaat hadden moesten we van allerlei verpakkingen van Playmobil de artikelcode zien te vinden. Erg leuk om te doen. 
De cache zelf is erg simpel met een playmobil poppetje er aan. Wat hem dan meteen weer geweldig maakt!!!

Het is ook een mooie tocht langs het water.

Dan gaan we naar 'Magnetisch Doolhof'. Deze hangt aan de schutting van de achtertuin en is helemaal geweldig. Ik heb zoiets al een x gezien dus Judith mag met het magneetje het doolhof door om met de sleutel bij het logboek te komen. 

Er zit ook nog een woodie in dat maakt deze cache nog weer leuker dan ie al was. Mijn woodie laat ik ook achter, zo is het weer een leuke ruil.
Dan gaan we nu eens kijken of we bij de Specht terecht kunnen. Dit is gewoon een traditionele waar je niets voor hoeft te doen van te voren. Hier kan je zo naar toe fietsen.... Dat was vorig jaar dan ook het plan. Maar ze waren in heel de wijk bezig met nieuwe leidingen enzo. Er was geen mogelijkheid om bij de cache te komen en dat vonden we erg jammer want deze cache heeft veel Favorieten: 199
Dus nu gaan we eens kijken of we wel de wijk in kunnen. 
En ja hoor ze zijn weliswaar nog steeds bezig maar wel aan de andere kant van de wijk. Dus wij kunnen gewoon door. We moeten wel ff flink de struiken in. Maar dan heb je ook wat! Wat een leuk systeem is dit. Zeker ook een Favo van ons uitgedeeld.

Leuk dat we deze nu aan kunnen vinken op de To Do List.
Dan gaan we naar de cache 'Walking around with Barbatante. Hier is thuis weer leuk voor gepuzzeld:
Een leuke puzzel die ons uiteindelijk in Vlissingen weer op de juiste plek van de cache brengt.
Op een leuk verborgen paadje bij een bruggetje zit een metalen plaatje waar het logboek achter zit. 
Wij schrijven weer onze namen en kunnen door naar de volgende:
'Far Size Code' 1 of andere puzzel met codes waar Judith haar hersens voor heeft laten kraken. Hij zit best gemeen verstopt maar Judith kijkt precies op de juiste manier op de juiste plek en heeft hem te pakken. 
Het is al bijna lunchtijd dus we pakken er nog even een paar voor we weer terug gaan naar de boulevard. 'De slag om de Schelde was nog kleiner dan de vorige maar toch was het snel bingo.
De laatste twee caches van deze ochtend zijn bij Murals. Murals zijn muurschilderingen. Er zijn er best veel van in Vlissingen, Ik hou er van. Het zijn echt mooie schilderingen. 
Mooi dat je door Geocachen hier langs wordt geleid.
'Murals Vlissingen Vertigo' brengt ons langs deze Muurschildering 

'Murals Vlissingen: Vlissingen 700 jaar stad'
Deze prachtige schildering is gemaakt ter ere van het 700 jarig bestaan van Vlissingen.
Bij een regenpijp zit heel stiekem dit kleintje verstopt:
En nu lekker naar huis we hebben best zin in de lunch. 
André heeft zich geen moment verveeld, hij vind het geweldig op de boulevard.
Hij wil 's middags graag naar een uithoek van Vlissingen en we besluiten met z'n allen te gaan. Charlie mag hier het strand niet op maar daar wel. 

Het is echt een mooie strandhoek met heel veel schelpen. 
Charlie vind de krabben erg interessant maar ja da's niet handig dus daar proberen we hem weg te houden. We lopen heerlijk het strand over en genieten van het prachtige weer. 
Lekker even chillen hier. 
Ook hier hebben we na ons bezoek een smile op de kaart want hier is een zo genaamde Earth cache.
'Slufter de Kaloot' De bedoeling van zo'n cache is het maken van een foto op deze plek en het beantwoorden van een paar vragen. Dit is de foto die we instuurden voor deze cache 😂

Nu we deze gedaan hebben bedenkt Judith dat we best al wat verschillende soorten caches hebben gedaan vandaag: 
Traditonals







Mystery's 







Earthcache







Dus het kriebelt bij haar om vandaag nog andere soorten te doen. Het wordt voor nu nog de 
Letterbox









Hier kan je een kaart met je eigen adres erop in achter laten zodat je een keer van een andere geocacher een kaart krijgt. Leuk systeem, ooit al een keer eerder gedaan. Nu geen kaart bij me maar de cache kunnen we alsnog doen.
Maar dit is er niet zomaar 1: 'Tunnelvissie onder de N254'
Jep ze gaat de tunnel in onder de N254... het water in... ja je moet er wat voor over hebben. 
Stoere meid:

's avonds komen er nog twee soorten bij:
Wherigo 







Multi






De Wherigo 'Vlissingse Reverse' is er 1 die moet in samenwerking met een andere app. 
Er moet ook best voor gepuzzeld en gerekend worden. 
Met deze borden moeten we uit zien te komen op het juiste coördinaat. 

Derde regel 4e letter, tweede regel 7e letter.... enz.
En het uiteindelijk kom je dan bij deze leuke cache uit. 

Dan nog de multi 'Flaneren over de boulevard afmaken. We zijn zondag al langs de meerdere punten gelopen om dingen te berekenen. Dus dit is een kwestie van afmaken. 
Het zijn veel verschillende vragen: zoals wie heeft er o.a. ook 1 meter gesponsord aan de langste bank.
Uiteindelijk na alle punten en berekeningen gemaakt te hebben komt het coördinaat in het Nollebos te voorschijn. En daar komt deze leuke cache naar boven.
 
Zo hebben we vandaag weer leuke plekken ontdekt in het voor ons bekende Vlissingen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Vlagtwedde