Dinsdag 21 Juli Vlissingen

Vandaag beginnen we dichtbij 'huis'. Gisteren reden we meteen door naar het achterste gedeelte van Vlissingen ivm de Friends artikelen die we wilden hebben en zijn zo al cachende richting huis gegaan.
Nu gaan we ook niet al te vroeg de deur uit lekker op vakantietijd. En we beginnen nu dichtbij en blijven in de buurt want er ligt hier genoeg: 
Het kleine blauwe stipje met dat pijltje onderaan op deze foto is de plek van het appartement en zoals je ziet ligt er om heen nog genoeg te doen. 
We beginnen met Ervgoed. Deze bevind zich in een prachtig hofje direct achter het Centrum van Vlissingen. Je waant je hier volkomen ergens anders. Het geeft een rustgevend gevoel. De cache is duidelijk te vinden in dit leuke vlinderhuisje.
Dan fietsen we door naar het dokje van Perry. Dit is een klein dok dat voor de schepen gebruikt wordt. 
Dat zou je dan weer niet denken van zo'n klein stukje water. Achter 1 van de bankjes lag een kokertje van de logrol.
Op naar "Film by the sea" Voor deze cache moesten een aantal fimtitels bekeken worden Judith heeft zich hierover gebogen en met een hulplijntje het voor elkaar gekregen dat het juiste coördinaat op de kaart staat. Ter plekke is het een flinke zoektocht en als we het eigenlijk op willen geven vind Judith toch het kleine felbegeerde doosje :) Yes.
Dan gaan we nu de Adventure Lab Bonus van Michiel de Ruyter doen. 
Dit doen we in samenwerking met de app daarvoor. 
We worden naar verschillende plekken geleid die betrekking hebben op Michiel de Ruyter. Ook weer een leuke manier van Geocachen. 
Dan gaan we naar het dijkje van Vlissingen. Wat is het hier mooi. In deze hoek nog nooit geweest. Maar je hebt hier mooi zicht op de haven en de zee en je kunt er heerlijk fietsen.
Hier ligt ook de cache 'Uncle Beach'. Deze heet zo omdat dit de codenaam is die gebruikt werd ten tijde van de bevrijding. De geallieerden wisten zo waar ze moesten landen. Mooi om dit te leren terwijl je aan het Geocachen bent. 
Er staat ook een molen op deze dijk. (de oranjemolen op de oranjedijk) Na het tellen van o.a. stellingschoren en witte punten krijgen we de locatie door waar de cache zich bevind. ✅ 
Op de dijk staan verschillende bankjes en ja uiteraard ligt bij 1 bankje ook een cache. 'Zit je lekker'✅
En we zitten daar best want het is een prachtig uitzicht!!
Maar dan gaan we de dijk verlaten en gaan we naar 'Skivvy Waver' Zo noemen ze in amerika iemand die met vlaggen seinen doorgeeft aan de schepen.
Hier in Nederland doen we dat anders. en laat er nou op zo'n boei een geocache liggen. Maar ja hij is wel erg hoog.... gelukkig zijn we op de fiets haha wel handig!
We vinden deze echt super leuk.
Dan gaan we naar 'de lichtjes van de Schelde' Wauw dit is het terrein waar heel veel boeien liggen opgeslagen... een prachtig gezicht en als dan de logrol ook nog aan zo'n prachtige boei hangt is het compleet, echt top gedaan!!
Even verder ligt de cache 'Vlissingen 700 2' Zo fietsen we weer een heel gedeelte van Vlissingen door.
Nadat we Planeet Pluto met een bezoek vereerd hebben gaan we weer richting Sloebrug langs het water. En met 'zicht op de Sloebrug hebben we er nog een smile bij op de kaart.
Even verderop ligt nog een brug en ja door het scheepvaart verkeer sta je nog wel eens te wachten voor de brug dan is het leuk om hier een cache te plaatsen. 'Wachten voor de brug' ligt op een drukke plek maar doordat iedereen eigenlijk in zijn of haar eigen wereld zit kan je de cache ongezien pakken en loggen en weer terug leggen. 😀
Het is al best weer lunchtijd aan het zijn dus al cachend gaan we richting huis.
We gaan eerst nog langs 'Letters' Deze ligt heel sneaky verstopt tussen de struiken maar we hebben hem te pakken.
Nog twee en dan echt naar huis want het is inmiddels bijna half 2. We komen nog langs een bunker en een timmerfabriek. Deze beiden zijn goed te vinden en zo gaan we voldaan naar huis. 

Dit was weer een heerlijke ochtend en stukje middag.
Tijd vliegt voorbij als je het naar je zin hebt!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Vlagtwedde

Maandag 20 Juli Vlissingen