Vlagtwedde

 In 2024 gaan we lekker vroeg op vakantie: 29 maart tot en met 12 April. We gaan samen met onze Beagle Charlie. Voor een vakantie laat ik met niet altijd leiden door de geocache kaart, maar dit keer wel. De bovenkant van Nederland ziet nog erg wit op de kaart. Daar wil ik wel wat aan gaan doen. Dus besluiten we naar Groningen te gaan. Ik laat André op zoek gaan naar een huisje en zo komen we terecht in Vlagtwedde.


Waar in de provincie Groningen maakte mij niet uit dat mocht André bepalen maar dit is wel een heel erg geocache rijke omgeving. Maar daarover later meer. Ik heb eerst maar eens bekeken hoe we er heen gaan rijden en wat we onderweg nog kunnen doen. We vinden het leuk om de vakantie dag al vroeg te beginnen ook al mogen we pas om 3 uur in het huisje. Friesland is ook nog niet gevuld dus ik besluit een route te maken door Friesland. Zodat we dat wat betreft vaste land ook af kunnen strepen. De eilanden komen nog wel een keer. We willen sws graag alle Waddeneilanden bezocht hebben dus dat komt wel goed. Eerst maar eens het vaste land van Friesland.

We rijden dus eerst een lekker stuk door en Charlie heeft allang in de gaten dat het even gaat duren dus hij is er goed voor gaan liggen: 
De eerste cache is een zogenoemde boomklimcache maar dan 1 met een knipoog. Ik probeer bij zo’n route wel de leuke geocaches er uit te pikken. Deze cache in de gemeente Ureterp heeft een hoog aantal favo’s dus die gaan we eens even bekijken. 
Die knipoog voor het boomklimmen is wel heel groot… maar hij is wel erg leuk gemaakt zeg! Op naar de rest van de route om zo alle gemeenten van Friesland aan te kunnen tikken. 

In Drachten doen we een voortuin cache die wel groot is maar niet heel erg bijzonder. 
In Veenwouden grabbel ik een potje uit een boom hier kon ik zonder dat we al te veel moesten uit wijken niet echt een leuke vinden. Het is hier al wel mooi ruimtelijk. 
Dan rijden we door naar Noardburgum. Hier is een cache die je volgens de beschrijving niet zomaar te pakken hebt. Het is een veldpuzzel. We besluiten dat André deze even gaat bekijken. Ik blijf bij Charlie in de auto. Ik zie André heel geconcentreerd bezig 
en na enige tijd gaat de duim omhoog. Hij heeft de cache te pakken en komt een pen halen. Hij verteld hoe leuk die was en gaat terug om te loggen en foto’s te maken. 


Deze Sesamstraat figuurtjes moesten drinken hebben en met allerlei codes kon je achterhalen wie wat wilde en zo kwam je bij een slotcode zodat de logrol te voorschijn kwam en je je naam kon noteren. 
Nu rijden we nog naar de gemeente Twijzelerheide voor de laatste Friese cache van vandaag. Een leuke kermistent. 
Friesland is klaar voor nu:
Friesland

Dus hophop naar Groningen… Charlie gaat er ondertussen weer heerlijk voor liggen:
Zo is de vakantie lekker begonnen met 5 geocaches.

Zaterdagmiddag is het lekker weer en de voorspellingen zijn niet dat het zo blijft in de vakantie dus we gaan meteen maar lekker op pad. We rijden naar Vestingstad Bourtange. Als we onze auto neer zetten wordt er zo ongeveer voor onze neus een grote geocache tevoorschijn gehaald. Ik zei meteen oh dat is de bonus van het labrondje. Lekker makkelijk zei ik dan hoef ik straks niks uit te rekenen haha. We gaan lekker op pad en genieten van het mooie Bourtange.


Ik hou van zulke plekken!


De tijd heeft hier soort van stil gestaan. 
We lopen ook langs alle labpuntjes en zo zien we alle uithoeken van het stadje.
We genieten nog even lekker van een ijsje voordat we naar de auto lopen want daar ligt de bonus 😀

Op GC aangekomen treffen we de prachtige bonus aan:

We hebben ook nog een Virtual kunnen loggen en dan ziet Bourtange er voor ons op de kaart nu zo uit.
Weer 7 puntjes erbij tussenstand van deze vakantie = 12  

Zaterdagavond na het eten heb ik zoiets van ik kan nog prima voor het donker wordt wat geocaches doen. Want er liggen er hier heel wat in de omgeving! 
Als eerste kom ik een labpuntje tegen. Hier moet ik alle planken van de brug tellen haha dat zijn er nog al wat! Het zijn er meer dan honderd. 
Ik laat dit labrondje verder even liggen en ga de andere kant op want ik wil ook nog een echte cache doen. Het wordt “ # 08 Westerwolder fietsronde “ Ondertussen kleurt de lucht al mooi. 
Gelukkig is de cache vrij duidelijk want het is donkerder dan ik dacht.  
Ik besluit om het labcache rondje van Vlagtwedde te gaan fietsen. Met een labrondje hoef je geen fysieke caches te vinden. Je fietst naar een bepaald punt en moet een vraag beantwoorden. Dat moet gaan lukken…. Het zijn 5 punten voor de 5e is het toch echt al te donker. Ik moet een naam van een woning hebben maar ik zie het echt niet. Dus daar moet ik een keer voor terug. Maar dat komt wel goed. Voor nu laat ik het dus bij deze vier. Dat brengt de tussenstand na vanavond op 18.
Lang stil zitten kunnen we niet dus zondagmiddag trekken we er al weer op uit. Dit keer met z’n allen. André met Charlie in de fietskar en ik. Ik heb niet echt een strak plan we kijken wel wat we doen. We moeten ook even kijken hoe Charlie het nou echt vind. We hebben thuis wel een proefrondje gereden maar nu gaan we voor het echie. 
Er ligt hier om heen ook een diamantronde dat zijn allemaal Mysteries daar moet dus thuis (of in het vakantiehuis haha) naar oplossingen worden gezocht. Ik heb er al een paar gedaan en Judith kijkt vanuit huis ook naar de oplossingen want het zijn er wel 75 en de 1 is een stuk moeilijker dan de ander maar met elkaar komen we er wel. We fietsen langs nr. 59. Hier heb je een hengel voor nodig die heb ik nu niet mee. Die ga ik wel een keer alleen doen als ik dat durf haha ik voel me altijd een beetje staan.. maar nu kijken we even met elkaar of we hem zien hangen. En ja hoor ik ben degene die hem spot.. waarom heb ik die hengel nou niet bij me?????? Zucht. We stappen weer op de fiets en gaan ff een stukje zonder te stoppen dat is wel zo rustig voor Charlie. We fietsen naar dat labpuntje waar het zaterdagavond te donker voor was. Bij de woning waar ik de naam van nodig had aangekomen kan ik het invullen en zo is dit labrondje ook af want hier hoort geen bonus bij. 
Dan fietsen we naar “Tophotel “Huuske van Vledderkamp” Daar komt ook precies een groot gezin aan en de meiden springen van hun fiets en gaan zoeken. Ik kijk vermaakt toe en maak ondertussen een praatje met moeders. Ze blijken nog maar net te geocachen en twijfelen over het premium lidmaatschap. Ik laat het verschil op de kaart zien en ze zijn al snel overtuigd. Ik geef nog wat tips en tussen door schrijf ik ook mijn naam op het logboek die inmiddels te voorschijn is gekomen. Ze geeft ook nog een tip om vanavond naar het paasvuur te gaan. Dat is in onze thuis omgeving geen traditie dus om dat nu mee te pakken lijkt met wel leuk. Maar nu gaan we eerst even verder fietsen. Het worden er drie van het diamantrondje. Nr 58, 57 en 56. Doordat ik met Charlie bezig ben (snoepjes geven enzo als we stil staan vergeet ik van de eerste 2 foto’s te maken. Maar ze waren dan ook niet zo bijzonder: in een straatnaam bordje en onder een bankje. Bij nr 56 wordt ik blij verrast. Het is een mooie puzzel stuk. Ik neem het mee om aan André te laten zien en zo gaan we samen op zoek naar het logboekje. Na tien dopjes los draaien hebben we het te pakken. En Charlie kijkt liefelijk toe. Tussenstand: 23
Doordat we van de medegeocacher de tip kregen van het paasvuur rijden we ‘s avonds naar Sellingen. Want dat wil ik nu wel een keer live meemaken. 

Het duurde lang voor het echt ging fikken. Maar het gaf uiteindelijk een mooi licht en heerlijke warmte af. 

Maandag begint met een flink aantal uur regen. Zo kan ik lekker aan het blog werken en mysteries oplossen.  In de avond klaart het op en stap ik op fiets om er weer een paar van de diamantronde te gaan opzoeken. Ik besluit eerst een stuk te fietsen zonder er 1 te doen. Want ik dacht als ik nou eerst degene doe op de meeste afstand dan kunnen die van dichterbij met elkaar. Maar terwijl ik naar Onstwedde fiets voel ik me niet heel veilig. Het is hier heel stil en geen verlichting. Nu is het nog licht maar ik zie dat er nergens lantarenpalen staan. Dus ik bedenk me hoe kom ik veilig weer terug… met dat ik verder weg fiets weet ik dat dit hem niet gaat worden om terug te fietsen. Dus ik bel André op en we besluiten dat ik aan het plan vast hou om eerst verder weg te fietsen en dat hij me straks ophaalt. Voor ik bij de nr 1 ben kom ik nog langs een leuk labpuntje.
Bij de nr. 1 aangekomen probeer ik mijn schaamte opzij te zetten nadat ik eerst nog braaf de paardjes op de foto zet.
En heb dan snel de eerste te pakken
1,2,3,5 en 7 kan ik wel vinden. 4 en 6 lukt voor nu even niet. 
Maar dat komt ook omdat ik mezelf te weinig tijd geef. En omdat ik aan het twijfelen ben of het slim is dat ik dit doe. Want 76 is wel heel veel. En zeker alleen want dit zijn ook niet echt weggetjes die je met Charlie in de fietskar fiets. Ik laat het voor nu hierbij en bel André op en vraag of hij me wil ophalen bij de rotonde met de diamant. Waar ik op de heenweg al langs kwam. Het is wel echt heel mooi en ik snap dat ze hier deze route hebben gelegd!

dus wie weet wordt vervolgd in dit blog of niet….Het zal wel jammer zijn maar ik moet ook mijn verstand gebruiken….Tussenstand: 29
Dinsdag gaan we naar Schiermonnikoog. Bijna 28 jaar geleden gingen we op huwelijksreis naar Ameland. Toen waren we al onder de indruk van de Waddeneilanden en zeiden we tegen elkaar “we willen ooit al de Waddeneilanden gezien hebben..” Ameland zijn we inmiddels 2 keer geweest. We zijn ook een dag op Texel geweest. En nu dan Schiermonnikoog. Ook handig voor de geocache kaart natuurlijk!😃🙈
Charlie vind het best spannend op de boot maar hij doet het goed.
Het is wel echt ontzettend koud. Dus nadat we gefietst en gewandeld hebben plus een geocache en 1 labpuntje hebben gedaan vinden we het wel prima, we gaan een lekkere warme snack eten en fietsen weer terug naar de boot. 

Bij de haven en op de boot en aan de overkant doen we nog een complete labcache. 
Toch wel leuk zo’n smile op het water. 
Voordat we de auto in stappen nog 1 op het vaste land de gemeente Het Hogeland van Groningen.
Het is wel een leuke die een Favo punt krijgt van ons! 
Hierna rijden we nog door naar de gemeente Westerkwartier. We komen terecht bij een heel mooi verzorgd rustpunt. 
Door te plekke wat vragen te beantwoorden komen we bij het logboek en kunnen we ook hier Rheeteam opschrijven. 
Het is erg mooi hier!!
Tussenstand: 38
Vandaag Donderdag is het helaas weer een regendag. Ze hadden anders voorspeld… ik was van plan om vanmorgen op de fiets te stappen en in mijn up proberen een aantal caches te doen. Maar helaas. Dus dan maar niet. ‘S middags zegt André: zullen we dan maar een rondje gaan rijden zodat we de gemeenten aan kunnen vinken? Jaaaa dat lijkt me een goed idee! 
We beginnen met een plantenbieb. Een minibieb met boeken dat ken ik. Maar een plantenbieb.. eigenlijk nog nooit van gehoord. Maar wel erg leuk!


Ik neem wat zaadjes mee voor thuis. Ik zag Akelei er tussen liggen dus die neem ik sws mee. Akelei.. ik kende de plant niet maar mijn vriendin woont aan die straat. dus die plant wil ik wel in de tuin. 
Ik ben benieuwd wat het gaat worden. 
We rijden nu door naar de nr. 2 van vandaag. 
Wat is hier veel werk verricht zeg! Alles is aanwezig zelfs licht en geluid!! Ook deze krijgt net als de eerste van vandaag een favo 💚✅ En het leuke is deze kregen we via de owner getipt via Insta. Leuk als je elkaar al een tijdje volgt om dan ineens bij degene in de tuin te staan. Bedankt voor de tip oet_pekel.gc
Dan op naar de derde… bij de beschrijving een heel verhaal over het touwtje wat vroeger uit de brievenbus hing…. Op GC aangekomen gaan we druk op zoek naar de sleutel, er zijn ook verschillende mensen die de sleutel niet kunnen vinden en dus niet kunnen loggen en weer weg gaan. Wij hebben zoiets van, we geven niet op…. Zoeken zoeken zoeken… Totdat André ineens heel helder is en zegt ja hoooooor duh…. Touwtje uit de brievenbus toch…. Ff voelen hoor en ja hoor.. lekker snugger… Maar wij hebben iig de sleutel en kunnen loggen! 💚✅
Nu nog 1 dan weer op huis aan. 
Voor deze houden we het simpel anders hadden we een heel stuk om moeten rijden dat is ook weer niet nodig. Tussenstand na deze: 42
Vrijdag… ze geven een droge dag op 😃 dus de planning wordt gemaakt: ik ga lekker op tijd weg en zie wel hoe laat ik thuis kom, waarschijnlijk zo rond een uur of 2 ofzo dan kan André daarna nog gaan detectorren of vissen ofzo.. Tegen half 10 fiets ik weg, al heel snel fiets ik terug: hengel vergeten. Ik vind het wel spannend om nu voor zo’n serie (de diamantronde) alleen op pad te zijn maar ik ga er voor. 
De eerste dichtbij t huisje (dus niet nr. 1) is gelukkig een snelle vondst. Dat geeft me echt wel moed.
Daarna volgt een mooie slak. Zo leuk als er verschillende technieken worden gebruikt.

Een slak uit een 3D printer, erg leuk!!!!
Dan de derde…oh no nu al hengelen… maar er is geen kip te zien dus ik denk dat ik het wel durf haha.
Ik pak de hengel uit de fietstas en schuif m uit. En YES ik heb m.
Hoe blij kan een mens zijn😅
De variatie is groot:

Hier was mijn magneetstokje net toereikend..Ik was eerst afgeleid door het paadje wat daar naar beneden loopt maar tja dan maar mijn eerste ingeving bekijken en ja hoor uiteindelijk heb ik het te pakken. 
Dan kom ik aan bij deze…
 oh nee, saté stokjes, die ben ik vergeten. Ik heb ze bij m’n tools zitten in de grote rugtas maar heb ze er niet uitgeaald.. misschien kan ik wat met takjes voor elkaar krijgen. Maar als ik er bij sta zie ik dat er stokjes bij gestoken zitten! Toppie, ik kan aan de slag. 
YES de koker is boven en zo kan ik Rheeteam in het logboekje schrijven 😃
En deze cache doet z’n naam van de diamantroute eer aan.
Zo ga ik lekker en fiets ik van cache naar cache en de ongemakkelijkheid is eigenlijk weg en schrijf ik met plezier onze naam op de logrolletjes
Onderweg ook nog 1 labpuntje kunnen invullen.

Dan komt er een molen in beeld. Leuk dat ze toch op meer plekken staan dan je denkt. 
Maar hier moet ook een cache liggen. Niet bij de molen maar precies waar ik nu sta is het nulpunt. 
Nou ik weet niet maar ik zie niks.. Gelukkig ben ik nu gewend aan het alleen zoeken en geef het wel even wat tijd… en ineens zie ik iets heel aparts.
Misschien moet je ff inzoomen maar daar bij dat bordje van Diamantroute zit een flapje. Toen ik het zag had ik het meteen door en zei meteen dit is goud 😃

Echt geweldig deze! 
Bij het beschrijven van de logrolletjes moet je trouwens ook opletten want daar staan regelmatig aanwijzingen voor het vinden van de bonus:
Verderop heb ik nog een praatje met oude Groninger, hij ziet me aankomen bij zijn huis en zegt “GPS?” Jaja zeg ik en zo hebben we even een praatje. Hij weet goed van de route af en laat mij even zoeken, al snel heb ik het te pakken. Nou niet iedereen kan het vinden hoor zegt hij… ja zo gaat dat soms kijk je er gewoon over heen. Hij wenst me nog veel plezier en weet te vertellen dat de volgende om de bocht is en dat het een nest kastje is. Nou dat klopt hoor beste man. 
Alleen er zit wel iets heel moeilijks in dat nestkastje…
Ik sta hier flink te schuiven en te frommelen. Ik vind het best een lastige. Ik bel nog even met André op de FaceTime om het te laten zien maar ik moet het uiteraard wel zelf oplossen want op afstand kan hij natuurlijk niks. Ik zeg nog wel dat ik merk dat het bewolkter/donkerder wordt en dat het harder gaat waaien… (ze gaven toch sws tot 1 uur droog op???) Ik frut nog even wat en dan ineens heb ik het open 😃
 Terwijl ik mijn naam op de logrol schrijf vallen er druppels…. Tja dan moet ie nog dicht… dat is ook niet zo heel makkelijk. Ondertussen gaat het toch echt regenen. He getsie dat is balen. Uiteindelijk heb ik het dicht…. opruimen en wegwezen, even op buienradar kijken…
Tja dat ziet er niet best uit…..oké helaas ik ga naar huis en onderweg vraag ik of André het bad vol laat lopen. Je moet toch wat hè. 
Vandaag heb ik de nummers 55 tot en met 38 gedaan. Plus die lab dat brengt de tussenstand op 61. 
Zaterdag…. Ze geven nu wel echt heel de dag droog op en zelfs warm zonnig… wat zal ik doen? Ga ik nog een keer op pad? Zo ja dan moet het wel alleen want de paadjes van deze route zijn niet allemaal geschikt voor met de fietskar van Charlie. An zegt ga maar lekker fietsen Co ik vermaak me wel. Dus ja om kwart voor 9 stap ik op de fiets met het doel om verder te komen op de diamantroute en misschien heel misschien maak ik het wel af… De eerste die ik vandaag doe is meteen een hengel.. wel een beetje in de bouw maare ik doe het maar gewoon. Haha 
Hebbes.
Dan naar het dorp in de winkelstraat onder de brievenbus van de Drogist:
Dan ga ik de bewoonde wereld uit en kom hier terecht:
Geweldig toch💚 hier doe je het voor. 

Heerlijk rustgevend dit.
En dan wordt ook de eerste diamant van vandaag gevonden
Het zijn zulke mooie 3D geprinte geocaches de 1 nog mooier dan de ander. Dan is het extra genieten. Veel leuker dan de simpele petlings. Die ook prima zijn als je lekker buiten bezig bent maar dit zijn de mooie extra’s 
Om in te lijsten:
💚
Na wat hengelcaches en de wat simpelere caches die hier ook tussen zitten komt er weer een mooi kunstwerk te voorschijn:

En soms is de petling simpel maar de verstop methode geniaal: kijk maar eens goed.
Het is echt fijn om door zo’n rustige omgeving te fietsen, heel soms kom ik iemand tegen en dan wordt er vriendelijk gegroet over en weer en dat had ik dan weer niet verwacht in Groningen zo zie maar weer je moet niet alles geloven haha. 
Het is trouwens wel zo dat ik niet alles kan vinden helaas. Soms sta ik echt lang te zoeken en dan denk ik hallo waar dan??? Maar ja het kan niet altijd mee zitten. Vanuit het vakantiehuisje krijg ik een heerlijke foto:
 En vanuit het thuisfront wordt ik op hoogte gehouden van het wel en wee van de konijnen:

Lena was geopereerd voordat we op vakantie gingen dus ze had nog wat extra zorg nodig maar ze doet het goed. 
Oké maar ik was aan het geocachen. 
Ik hengel er weer 1 uit de boom:
En dan kom ik terecht bij een heel mooi Labyrint. Met een magneet (de eerste die ik pakte was niet sterk genoeg, gelukkig heb ik genoeg tools bij me) moet ik het sleuteltje tevoorschijn halen zodat ik verder op het vogelhuisje kan open waar weer een diamant te voorschijn komt. 




Verderop moet ik eigenlijk met een prikstok in de weer om te zien waar er zich een andere ondergrond bevind maar door goed om je heen te kijken zie je ook iets wat niet klopt een hoop takken bij elkaar maar wel soort van netjes… wat zou daar onder kunnen liggen? Een mooie Ammobox met daarin weer een mooi 3D printje. Even de juiste letters bij het pijltje zetten zodat het opengaat en de logrol tevoorschijn komt:
Groningen.. het is een mooie fietsomgeving

En zo’n paal met knooppunten leent zich ook goed voor een plaat voor logjes!
De ene cache duurt wat langer om te openen dan de ander maar als ik ze gevonden heb moet het open ook en dat is bij allemaal gelukt. Soms dacht ik echt wat moet ik hier nou mee??? Proberen, voelen, luisteren, denken en nog een keer proberen en dan ineens was het open, soms wist ik niet eens hoe maar ach dat maakt niet uit. De logrol was te voorschijn. Naam opschrijven en weer door.
En dan deze:…. Hier heb je genoeg aan een liter water… tenminste… dat is de hint…
Water heb ik bij me, 2 liter dus dat moet goed komen. Ik begin met gieten maar heb al snel in de gaten dat er een gaatje in de onderkant zit en ook op de onderste helft van de pijp zitten 2 gaatjes… tja dan heb je niet genoeg met welke hoeveelheid ook. Dus hier moet slim gehandeld worden. Een derde hand zo handig zijn maar ja, niemand in de buurt… Oké ik zet m’n voet (de bovenkant van m’n schoen) tegen de onderkant aan en hou met 1 hand de gaatjes dicht. Dan snel kiepen en heel snel reageren zodra de peiling naar boven komt… YES gelukt!!! Blij blij want ik had geen zin om op m’n hurken de fles te vullen met wat slootwater en het dan nog een keer proberen. Maar dat was dus niet nodig!😃
Na een simpele in een paaltje volgt weer een moeilijke



En dan nu? Het is tegen 1.. aan de ene kant denk ik, ik ben al lang genoeg weggeweest en aan de andere kant denk ik, ik maak het liever nu helemaal af… Twijfel… even een belletje.. conclusie: ik ga nog even lekker door.
Ik heb er geen spijt van, ik geniet. Het hengelen gaat me ook echt goed af en ik kijk niet eens meer of er iemand in de buurt is ofzo ik doe gewoon m’n ding.
Deze was wel wat lastig, niet zozeer het er uit halen maar het er weer in hangen was lastig want hij is topzwaar. Het is wel een prachtig vogeltje:
Even verderop sta ik met een houten schuifgeval in m’n handen… hier heb ik geen goed gevoel bij, ik ben hier niet goed in. Maar ik heb geluk, ik denk dat het komt doordat deze serie er al ruim 2 jaar ligt en het niet meer zo stroef is. Want kiekeboe daar is het logboekje al.
De route loopt op z’n eind. Ohja de nummers 4 en 6 die ik de vorige keer niet kon vinden heb ik nu wel te voorschijn weten te halen.
Ik kom nog langs een molen waar de molenaar het enorm naar zijn zin heeft. En hij verteld lachend dat hij al die tijd hoopt dat er een cacher in het water glijdt haha. It was not me… ik had m gewoon netjes te pakken. 
Dan zijn er nog twee mooie caches die ik wil laten zien:

Dit was het voor vandaag. Score van vandaag: 42 gevonden, 6 niet, en bij 1 was het te druk.
Beetje jammer dat hij voor nu niet compleet is maar we hoeven nog niet naar huis. Dus wie weet. 
Tussenstand van deze vakantie: 103
Maar het levert al wel een mooi plaatje op de kaart op:
Een mooie diamant toch?
Tevreden fiets ik naar de Jumbo om meteen even de weekend boodschappen te doen.
Bij deze serie was het trouwens weer nodig om te puzzelen om te weten waar je zijn moest voor de geocaches zelf. 2 voorbeelden:

Door dit te ontcijferen kom je tot het juiste coördinaat. En nee dit weet ik ook echt zo niet op te lepelen maar gelukkig staat er een hoop op internet….!
Zondag weer een dag met mooi weer! Dat vraagt om een wandeling. En André vind het wel een uitdaging om langs de caches te gaan die ik niet kon vinden want wie weet haalt hij ze zo tevoorschijn…
Charlie heeft er ook zin in.
Terwijl André wil gaan zoeken denkt Charlie mmm wat ruikt het hier lekker😍
Maar helaas kan André het ook niet vinden dus gaan we maar weer verder
Dan komen we terecht bij Smeerling. Wat is het hier mooi zeg!! Ook nog twee labpuntjes gescoord. Ik vind het niet echt bijzonder hoor maar ja als je er toch langs loopt is het makkelijk scoren.. en we halen Judith bijna in wat betreft aantal. Dat zal ook wel voor maar even zijn maar ja toch leuk en dan zijn de labpuntjes ff makkelijk. 

Ondertussen lopen we ook nog langs een cache van de westwolder fiets route.
Deze zit geklemd onder een bankje met mooi uitsnijwerk en braille op de tafel❤

Dan komen we bij die ene waar ik gisteren niet aan durfde te beginnen omdat het er te druk was. Nu is het mogelijk nog drukker maar ik ben niet alleen dus nu kan ik het wel🙈 en zie ik het al best snel zitten ook.
Dus toch weer een smile extra bij de diamant route. En een smile hebben we zelf ook want het is hier mooi!



Charlie doet het goed dus hij krijgt een Dentastick, wat genieten we toch van onze beagle.
Maar bij de volgende caches van de diamantroute die ik gemist had kan André het ook niet vinden. Jammer natuurlijk maar het is iig niet zo dat het dom van mij was dat ik het niet zag. Wel nog een labpuntje extra.

Dan nog 1 te gaan… en ja hoor, daar is het wel raak. haha daar had ik dus niet goed gekeken want André had het zo te pakken. Nog een smile erbij op de kaart

Dan kunnen we nu naar de bonus gaan. 
En zoals verwacht die is lekker groot en heel erg mooi!!



Met een hele mooie replica van de rotonde in Onstwedde, waar we inmiddels verschillende keren langs zijn gereden.
Er is ook een mooie woodie voor ieder team en een woodie ruilmachine. Erg leuk gedaan!!
Uit de woodieruilmachine

De dikverdiende woodie van de ronde 

En dan is dit het eindresultaat op de kaart:
Tussenstand: 110
Maandag 8 April Het is vandaag 30 jaar geleden dat we ons verloofden ❤ we gaan er een leuke dag van maken. En die beginnen we met de broodjes bezorg service. Voor 10 uur wordt het bezorgd… om kwart voor 9 wordt er op de deur geklopt… snel het bed uit haha. 
Maar het was wel lekker.
Het weer is een beetje dubieus maar het is wel opvallend nat bij ons…..
Maar we gaan een rondje Drenthe doen vandaag. Even wat gemeenten langs voor een Geocache, lekker wandelen, lunchen. Dat komt wel goed. 
Zo ziet Drenthe er aan het begin van de dag uit.

De rit die we maken is ook echt mooi. We rijden via allerlei tussendoor weggetjes. Heerlijk ruim en landelijk. Mooie bosgebieden. Ja daar kunnen we echt van genieten. 
We beginnen met een minibieb. Bij aankomst ziet ie er uit alsof die z’n beste tijd al heeft gehad maar het geocache gedeelte ziet er wel goed uit. 

Tja dat is een waar woord. Elke wijze uil begon als een uilskuiken!
Op naar nr 2. Een TB hotel.



Hij is wel echt heel mooi zeg! Hier is heel veel werk verricht. Het logboek is ook prachtig!
Dit was in Assen. We rijden door naar Assen Centrum om daar op zoek te gaan naar Bartje en te gaan lunchen. 

Bartje hebben we al snel gevonden hij staat heerlijk in het zonnetje te shinen. Het is hier prachtig weer. 
Dan lopen we door naar het centrum, we lusten inmiddels wel wat. Zo heel druk is het niet op de maandag dus plek zat. We nemen allebei de Chef’s Special. Aspergesoep, een kroket en een BLT Sandwich. Heerlijk.
Na de lunch nog even een wandeling langs prachtige gebouwen en hier en daar op de foto zodat ik ook nog een Virtual kon loggen. (Die zag ik toevallig op de kaart toen ik bij het beeld van Bartje stond)
Dan gaan we toch maar weer rijden en even later betrekt de lucht. We hebben op het juiste moment gewandeld en geluncht. 
Nog twee caches op het lijstje.
Een mooie telefooncel:
En een prachtige Canadese Brandweerkraan:

Tussenstand na deze dag: 115

Dan gaan we weer naar Vlagtwedde. En dan ineens rijden we langs een wel heel bijzonder plaatsnaambordje waar we voor stoppen:
Ik wist niet dat het bestond haha leuk hoor. Het plaatsje heeft 18 woningen en 45 inwoners.
En een rotonde die dezelfde naam draagt:

Leuke afsluiting van deze dag.
Of nou ja afsluiting het is pas middag… van dit geocache avontuur dan. 
‘S avonds eten we nog een gebakkie…
Dinsdag.. vandaag is Groningen aan de beurt. We gaan eerst even langs de Fietsvoordeelshop om even een praatje met Thijmen te maken en wat tips voor een nieuwe fiets en daarna duiken we de stad in.
Ik zou echt heel graag hier de geocaches doen voor de Geopoly maar die zijn helaas niet actief. We lopen wel langs de beroemde straten. En verder shoppen we gezellig en doen we een dichtsbijzijnde tradi cache.

Ook prima. Over de Geopoly caches schrijf ik verder in het blog wat daar over gaat. We hebben een leuke dag gehad en rijden weer richting Vlagtwedde. We willen nog wel ergens wat drinken en besluiten dat bij de gasterij in Smeerling te doen. Gezellig tentje en Charlie ligt heel braaf te zijn! 

Met deze ene geocache van vandaag komt de tussenstand op 116 en is de provincie Groningen volledig ingekleurd. 

Woensdag 10 April, een dag zonder plannen, we zien wel hoe het loopt. Ik begin de dag lekker met aan het bijwerken van m’n blog. We doen een spelletje

en tijdens de lunch gaat het toch wel kriebelen hoor. Zulk mooi weer. Ik denk dat ik toch nog even op de fiets stap, er liggen nog best wat geocaches aan de buurt. Dus ik ga nog even in het zonnetje genieten van deze hobby. 

Een cache in een put, in een paal, aan een boom, in een vogelhuisje, onder een dak. Allemaal prima te vinden, de 1 duurde wat langer dan de ander maar wel allemaal gelukt😃✅ 
Maar de nummer 3 van vandaag was echt geweldig!!
Hij is sws lekker groot en er hangt een emmer naast. Geen idee wat ik er mee moet maar dat zie ik vanzelf wel. Het ziet er nu al leuk uit. 
Tja het ziet er leuk uit maar wat moet ik er mee???? Kijken, denken, proberen, ik kom er niet meteen uit. Het is duidelijk dat er na t eerste slot nog twee open moeten. Maar hoe ik aan die code kom dat is me niet meteen duidelijk. 
Goed kijken en dan ineens zie ik het 😃

Alles er uit en volgens de codes de buisjes plaatsen. Dan komen er cijfers tevoorschijn en zo kan ik de code voor de slotjes ontcijferen. 

En dan kunnen de slotjes los en komt het logboek te voorschijn.

Echt helemaal leuk is deze als je het door hebt hoe die werkt. Ik ben hier genietend bezig geweest. Na 6 was het wel weer genoeg voor vandaag en al snel rij ik het dorpje weer in en dan is dit bordje weer heel leuk om te zien. 

Bij thuiskomt ligt Charlie lekker lui op de bank


Maar ik zeg wakker worden jongen, ik lijn ‘m aan en we gaan nog even met z’n drietjes naar het bos. 
Tussenstand na vandaag: 122
André ging woensdagavond nog met zijn detector er op uit bij de Blauwe Stad. En vlak voordat hij thuis kwam rolde er nog een mail binnen: 
Dat is echt leuk als je zo’n TB sticker op je auto hebt. 
Donderdag… onze laatste volle vakantiedag. We hebben het er over dat we nog wel even weg willen.. André kijkt op de kaart en zegt die vijf zijn nog wel leuk toch? EH ja, ik zeg geen nee haha. Het is sws een mooi wandelgebied dat hebben we al gezien. Maar we rijden eerst naar Bourtange want daar kon ik nog een woodie ophalen. Ik meld me aan de balie en het is al snel oooh dan had ik met jou contact van de week….erg leuk als je mensen van insta dan ineens in het echt ziet. Bedankt voor je woodie Jeroen, het is een hele mooie! 
Erg leuk om elkaar even gezien en gesproken te hebben. En wie weet heb ik weer een keer een nieuwe woodie, dan komt er 1 jouw kant op.
Nu rijden we naar de cache “afgesloten” Die hoort niet bij de vijf die André gezien had maar ja daar komen we langs….Het is ook wel weer een leukerdje:
Dan hebben we er samen nog 1 op de kaart gezien van wel meer dan 900 favorieten.. daar willen we dan ook wel even langs, ligt toch ook wel op de route. Nou hij is ook wel erg leuk zeg deze TB Kantine. Van ons krijgt hij ook een verdiende favo 💚✅
Het had zelfs een schrikeffect. Voor mij iig wel. Ik schrok en slaakte een klein gilletje.
Leuke kast denk je als je dit ziet!!! En dan denk je oh daar achter het deurtje zal wel het logboek liggen…. En dan druk je op de deurkruk…. En dan gaat ineens het bordje met de sandwich omhoog… dat zag ik echt niet aankomen en schrok ik van haha.
Terwijl we naar het wandelgebied rijden beantwoord ik nog een vraag van een labcache:
Nu gaan we aan de wandel in het Metbroekbos bij Smeerling. De caches zijn lekker simpel en hangen gewoon op grijphoogte in de boom. 
Met zo’n gebied maakt dat ook niet uit. Het is genieten. 
Welke kant moeten we op vrouwtje?


Onder tussen zie ik dat we langs nog een cache lopen dus ook hier schrijf ik onze naam bij.
En Charlie vermaakt zich prima 😂 

Na deze prachtige wandeling hebben we ook nog de labcache “Metbroekbos” afgerond.
Leuke laatste volle vakantie dag zo. Dit brengt de tussenstand op: 134.

Morgen nog een reisdag. Dat betekend voor ons meestal niet dat we meteen naar huis rijden. Dat is voor nu ook niet de bedoeling. We willen de vakantie zo lang mogelijk rekken….We gaan via Drenthe naar huis. Die kaart willen we ook wel inkleuren. 
Daar zijn nog 5 gemeenten voor nodig. We hebben ze al uitgezocht, zo dicht mogelijk bij elkaar😊
Dit keer heb ik niet gezocht naar leuke grote caches wat ik meestal wel doe. Maar nu gewoon even zo min mogelijk kilometers maken en wel het doel halen. De eerste 2 zijn echt heel simpel. 
Maar bij de derde moet gehengeld worden. Dat mag André nu doen. Ik heb er al zat uit de boom gehengeld de afgelopen 2 weken. En André heeft aan de waterkant gehengeld maar zonder resultaat. Dan kan hij nu als het goed is wel iets vangen. En ja hoor het lukt:
Nog twee te gaan.

Charlie z’n oren flapperen in de wind❤

Drenthe


Dit ziet er ook wel heel gaaf uit zo


Zo dat was het voor vandaag wat betreft Geocachen. Het was een geweldige vakantie, we hebben genoten!
Eindtotaal: 139 😊🙈😃






Reacties

  1. Woooow, een heel verhaal maar leuk om te lezen (vanaf mij bed in Roemenie). Ik heb veel bekende caches voorbij zien komen😊👍@

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Maandag 20 Juli Vlissingen