Zeelandbrug 7 Augustus 2020

 Vorige week fietsten we over de Oosterscheldekering. Toen zeiden we al tegen elkaar: Nu moeten we ook een keer over de Zeelandbrug. Tja als dat plan er eenmaal is moet het ook uitgevoerd worden he. Daar willen we niet langer mee wachten. Het wordt vandaag Tropisch warm dus we besluiten vroeg te vertrekken dan zijn we de strandgangers voor. Anders staan we in de file. En dan zijn we ook op tijd weer thuis. Dus kwart voor 8 gaan we de deur uit. Het is inderdaad niet druk op de weg. Dus kwart voor 9 laden we de fietsen uit. We fietsen eerst naar een stukje onder de brug  voor een geocache want terwijl we willen starten gaan de kleppen open voor het scheepvaartverkeer.

En dan gaan we aan de tocht beginnen.... het aantal kilometers valt ook wel weer mee (6).... maar hoe moet je dat anders omschrijven?? En weer genieten we. Hoe vaak hebben we hier over heen gereden met de auto? Op weg voor een daagje uit. Op weg naar vakantie, een huisje, een appartement, een strandhuisje, een avond naar zee voor de zonsondergang, even naar Zeeland, gewoon omdat het te lang geleden is. Zand tussen je tenen, wind in de haren, zee over je laarzen, Ik ben geen Zeeuw maar soms voelt het wel zo. 

En dan nu dus op de fiets over de Zeelandbrug. Als je zo houdt van Zeeland als wij moet je dat een keer gedaan hebben...
Als we aan de overkant zijn gaan we niet meteen terug. Rechts van de brug staat het monument voor de verdronken dorpen. Ik vind het een mooi monument. We zijn er al een keer eerder geweest toen voor een geocache. Die is weg en er is een nieuwe door een andere Geocacher geplaatst. Dus weer een goede extra reden om daar nog heen te fietsen. En de brug vanaf de onderkant bekijken is ook heel gaaf. 

Voordat we terug gaan rijden we nog even verder onder de brug door om de cache bij de windturbine ook nog even mee te pakken.

We hebben geluk want de brug gaat pas weer open als wij weer aan de overkant zijn. Yes we did it. Niet dat dit nou een hele prestatie is maar we wilden het gewoon heel graag doen. 
André wil nog even langs het strandje bij Ouwerkerk. Daar ging hij vroeger vaak heen met z'n vader en z'n broers om te vissen. We hebben er ook wel eens een familie-vis-wedstrijd gehouden. Nostalgie.
Nog even de voeten in het zand voordat we weer verder rijden
De Zeelandbrug zie je op de achtergrond.

We gaan verder via de Vierbannen en schrijven ook hier 'Rheeteam' in het logboek. Dan gaan we naar Nieuwerkerk om de boodschappen voor het weekend te halen en meteen de lunch voor nu. Als we de boodschappen hebben zegt André: "zullen we naar de kabouters rijden om daar te lunchen. haha. Terwijl we de kaart bekeken zagen we dat bij de Grevelingen een serie kabouter Geocaches ligt. We gaan deze nu niet doen maar gaan hier wel even lunchen. En misschien pakken we er 1 mee. Het is een heerlijk plekje dus dat was goed bedacht. En kabouter Roos ligt 50 meter achter ons dus die bezoeken dan toch maar even. Maar we treffen haar niet thuis. De koker met logrol was er nog wel maar Kabouter Roos was misschien wel even zwemmen. Dat was wel jammer. We willen nog wel echt een kabouter zien dus we besluiten om even te kijken of kabouter Plien wel thuis is.... en ja hoor ze heet ons van harte welkom hahaha. 

Dan gaan we toch echt naar huis om het Zeeuws lekkers op te smullen. Leuk om de vakantie alvast een beetje mee af te sluiten... maar de zaterdag en zondag horen er ook nog bij..Nagenieten

Met het doorzoeken van mijn Geocache spullen kwam ik nog wat stickers tegen... 
Ik heb mijn fiets er maar mee beplakt😁


Reacties

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Vlagtwedde

Maandag 20 Juli Vlissingen