I ๐Ÿ’“ Rotterdam deel 1 * 15 Augustus

Nog nagenietend van ons druk bezochte en gezellige event stappen we deze zaterdagochtend tegen half 12 op de waterbus. Voor mij nu voor het eerst met mondkapje reizen. Vreemde gewaarwording maar ja het is maar voor een ruim half uur. 

Op de kade gaat het mondkapje af en in de fietsmand en gaan we van start. 
We gaan vandaag een begin maken aan de serie I ๐Ÿ’“ Rotterdam en genieten samen op de fiets. Het is leuk om samen over de Maasboulevard te fietsen. Rotterdam de stad waar m'n dochter zo graag komt sinds ze er studeert. De eerst Geocache die ik doe vandaag is "Welcome in Rotterdam - De Skyline" Judith vind dit voor mij wel een leuk begin van de dag. Zelf heeft ze deze al gedaan. Als snel heb ik in de gaten waar die zit en terwijl ik het logboek teken zie ik ook dat je van af hier inderdaad de skyline goed kan zien. Mooi hoor!

Een stukje verder op ligt: "Schepen kijken aan de Nieuwe Maas" die zoeken we dan ook nog op. Er is voldoende scheepvaart hier. Mooi om te zien.
Dan nu toch echt nr 1 van de serie, hij ligt op een prachtig plekje 

en hebben hem snel te pakken.
Lekker begin!
Nr 2 wordt niet altijd gevonden en wij hebben helaas ook geen geluk, we kunnen hem echt niet vinden en loggen een Did not Found. 3 en 4 zijn gelukkig wel weer goed te vinden.
Nr 5 wordt ook niet altijd gevonden dus we gaan er heen en doen ons best want het zou wel leuk zijn als wij het wel kunnen vinden maar nee helaas ook dit wordt een Did Not Found.
Dan naderen we de Brienenoordbrug, leuk om die nu vanaf deze kant te bekijken.
Ergens halverwege de route komen we ook langs het Zalmhuis. Ook zoiets bekends wat je altijd ziet als je over de brug gaat. Leuk omdat nu vanaf de grond te bekijken en het terrein op te gaan voor de cache die daar ligt. Op het terrein is een bootje en daar ligt die cache in verstopt, leuk gedaan!
Dan nog een gewone cache die zich goed laat vinden. En dan is nr 11 aan de beurt en mag de hengel in elkaar worden gezet. 
We hebben net niet genoeg aan de 6 meter hengel dus komt de stok en de ducktape weer tevoorschijn en knutselen we zo een langere hengel en vissen we al snel de cache uit de boom. 

Naam op schijven is ook niet zo moeilijk en dan nog terug hangen... valt eigenlijk niet tegen.. hij hangt al snel weer terug. We vinden de hengelcaches echt leuk en dat komt goed uit want er komen er nog 4.
Eh okรฉ de volgende is wel een erg hoge... Nee dat gaat hem niet worden zelfs niet met verlenging.
Maaaaarrrrr, er ligt een stoel aan de kant van het water, hij heeft waarschijnlijk ook in het water gelegen want er zit aardig wat (opgedroogde!) modder op. We kijken elkaar aan... zullen we?
Okรฉ ik hou de stoel vast en jij gaat hengelen.. Yes nu lukt het wel๐Ÿ‘
Op naar de volgende, oh dit en ook de volgende zijn veel lagere boompjes, we hebben niet eens heel de hengel nodig. De boom is wel erg begroeid met kleine dunnen takjes en veel klein blad dus dat maakt het wel weer even iets lastiger maar we hebben ze beide toch te pakken.
Voor nr 15 mag de hengel weer in elkaar. We komen op een mooi plekje 

maar we kunnen de cache helaas niet vinden dus ook dit wordt een blauw gezichtje op de kaart.
Dan wordt het toch echt wel tijd om wat te gaan eten ( het is inmiddels half 3๐Ÿ˜Š
We besluiten dan ook om naar de supermarkt te gaan en de serie een volgende keer af te maken.
We kopen croissantjes en fietsen naar het park de oude plantage en genieten van onze verlate lunch.
Bij dit parkt ligt of hangt kan ik beter zeggen ook een geocache dus voordat we naar de waterbus gaan zoeken we die nog even op. Het is even de bush bush in en door de brandnetels maar dan is het wel raak.

Als we bij de waterbus aan komen hebben we nog tijd voor een laatste cache en dat is er 1 van de Architectuur serie waar we er al verschillende van hebben gedaan. 

Leuke afsluiter zo van een leuke dag samen in Rotterdam. 

Met nog een mooi eindtotaal ook na 11 jaar en 3 maanden Geocachen. Hopelijk zullen er nog vele volgen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Vlagtwedde

Maandag 20 Juli Vlissingen