Geocachen samen met Matthijs in de Hoekse Waard

 Op 21 Augustus rijden Matthijs en ik naar de Hoekse waard om daar een paar geocaches te doen. Dit keer hebben we gekozen voor de serie Kuipersveer. In de buurt van Puttershoek.

Het is een prachtig natuurgebied en heerlijk weer, dus dat is een mooie combinatie om te gaan Geocachen.
We zetten de auto neer in de buurt van nummer 2 van de serie dus daar beginnen we dan ook mee.
Het hoeft namelijk niet op volgorde gelopen te worden.
Er zijn best wat mogelijkheden waar de cache zou kunnen zitten dus het is even zoeken maar dan is het raak en de eerste smile op de kaart dan toch een feit. Op naar de 2e van vandaag en dat is nr. 5. Ja we maken een zooitje van de volgorde maar dat maakt niet uit... als je maar lol hebt toch?
Nr 5 is vrij duidelijk.. met 1 graai is het raak. En dat terwijl de schaapjes van de overkant toe kijken... Gezellig!
Dan gaan we achteruit en hop naar nr 3... maar die is vanaf deze kant niet bereikbaar (het is echt een enorme bushbush) dus lopen we door naar nummer 4. Ondertussen genieten we van al het moois.

Bij nummer 4 aangekomen is het al aardig begroeid maar een geoefend oog ziet ineens een kokertje zitten. 
En dan zien we een mooi paadje wat ons wel eens bij nr 3 zou kunnen brengen en ja hoor. Haha maar goed dat we daarnet niet helemaal door die bushbush zijn gegaan want dit is veel makkelijker en mooier. Wat treffen we het ook met het weer, het is heerlijk! Dus dan is het ook niet erg dat we hier even staan te zoeken. Het hoeft ook allemaal niet zo makkelijk te zijn. Maar ook nummer 3 komt te voorschijn en tovert een glimlach op ons gezicht en op de kaart.
Dan rest ons nog de laatste en dat is dit keer dus nummer 1 van de serie. Hier voor moeten we weer uit het natuurgebied en lopen we de rand van een tuin. De bewoonster is lekker in de tuin bezig en komt een praatje maken. Ze blijkt de moeder/schoonmoeder te zijn van de Co. Leuk om zo weer met iemand kennis te maken. We schrijven onze namen in het logboek en we hebben de serie nu compleet. 
Maar we stoppen er nog niet mee. Ik heb eens even rond gekeken op de kaart en gezien dat er twee met een hoog aantal Favorieten punten een beetje in de buurt liggen. Dus daar gaan we ook eens even bij kijken.
We gaan eerst naar: 'Woody Woodpecker'. Deze hangt ook weer op een mooi plekje,
het is even kijken, denken en logisch kijken en ringetjes tellen en dan weten we hem ook te openen. 
Hij zit goed in elkaar en ontvangt ook van ons Favopunten! Leuk dat we hier nog even naar toe zijn gereden. Dan nog 1, die heeft nog meer Favo punten dus we zijn benieuwd. Als we de auto neerzetten zien we dat op ongeveer Ground Zero ook een auto staat.. maar terwijl we er heen lopen gaat de auto weg dus wij hebben alle ruimte en tijd. Als snel denken we dat het gevonden hebben maar dat was een grapje van de CO dus zoeken we verder. 
En ja dan zien we een verdacht hoopje takken op de grond als we dat weghalen komt de amobox te voorschijn😀. 
Maar nu begint het pas want er zit een veldpuzzel in. Een hele moeilijke!
We gaan er mee aan de slag en weten hem te openen. Dus gelukkig kunnen we onze namen in het boekje schrijven. 
Alleen moet hij nog dicht. Wat we ook proberen we krijgen het niet voor elkaar. En in de logjes lezen we ook dat we niet de enige zijn. Dus met pijn in ons hart doen we hem soort van dicht en sturen een berichtje naar de CO dat hij er naar moet gaan kijken. Helaas is hij op vakantie dus hij kan er niet meteen naar kijken, maar hij beloofd het in orde te maken. 
Maar het is echt wel een leuke cache die zeker ook weer een Favo punt waard is.💚
We maken nog wat foto's van de bloemen even verder op. En we komen ook nog een vlinder op een boom tegen, erg mooi! we concluderen dat we een leuke ochtend hebben gehad!





Reacties

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Vlagtwedde

Maandag 20 Juli Vlissingen