29 en 30 Mei 2020 met o.a. de Elfstedentocht


29 Mei 2020...we zijn 24 jaar getrouwd en daarom gaan we er even fijn samen op uit.
Dit keer gaan we naar Friesland.
De enige keren dat ik in Friesland ben geweest is omdat we naar Ameland gingen dus ja dan kom je er wel door heen. Maar dan bekijk je het toch anders.
We hebben nu een fietsroute uit de stapel gepakt en gaan een gedeelte van Friesland dus eens per fiets bekijken.

We beginnen bij Laaksum en komen o.a. langs Hindeloopen en Stavoren... dat zijn 2 van de Elf steden van de tocht der tochten... Bij de voorbereiding vroeg ik me af of er ook een cache zou zijn die betrekking heeft op de Elfstedentocht. Toen kwam ik uit op de Virtual "De Elfstedentocht" Die lijkt me wel erg leuk en nadat we het samen hebben bekeken besluiten we deze te gaan doen. 
Dit houdt in dat we in elk van de elf steden naar het beeld van Aukje moeten om daar dan mee op de foto te gaan.

Voordat we aan de fietstocht beginnen stoppen we nog in de gemeente "De Friese Meren" zodat we die gemeente ook groen op de kaart kunnen zetten. We doen daar de cache: "Key to Succes"
Het is niet zomaar een oppikkertje. Het is aan de schutting van een achtertuin. Daar hangt een huisje en als je die opent hangt er een kluisje.... met slot.... even goed kijken en dan zie ik een meter naar rechts een buis staan, ik haal de dop er af en er komt een ketting mee. Een hele lange! Aan het eind van die ketting een bosje sleutels. Maar ja welke sleutel leidt tot het succes?
We proberen alle sleutels en er lijkt er maar 1 te passen. Maar daar gaat het kluisje niet mee open. Nog een keer alle sleutels proberen.. Tja het is toch die ene. Nou dan klemt hij zeker? En ja hoor met flink wat (wel met beleid) getrek gaat het kluisje open! En dan is meteen duidelijk wat het probleem is. Er zat een te grote TB in. Die halen we er uit en besluiten we thuis en in onze voortuin te droppen die cache is een stuk groter en daar past hij wel in. We schrijven onze naam op laten er 2 andere TB's in achter en sluiten alles weer keurig af.
Op naar Laaksum. Daar waar we de fietstocht starten. Dit is het laagste punt. We bekijken hoe de wind staat en besluiten eerst met tegenwind te fietsen en dat is dan dus richting Hindeloopen.
Ergens onderweg kopen een kaartje voor de meiden thuis, lang geleden dat we dat gedaan hebben, ook wel weer eens leuk. 
We genieten van het Friese Landschap wat echt niet saai is zoals men vaak zegt. Het is ook heerlijk weer, het zonnetje schijnt gezellig. Via de knooppunten komen we halverwege de route aan in Hindeloopen.
De route leid ook precies langs het beeld dus dat is wel fijn.
En dat water daar achter mij daar hebben dus velen die beroemde Elfstedentocht die misschien wel nooit meer komt geschaatst. De route neemt ons verder mee langs het water en zo fietsen we naar Stavoren. We hebben steeds het water naast ons dus zo maken we echt een deel van de route mee.
Ik heb altijd genoten van de Elfstedentocht dus dit vind ik echt heel erg leuk.

Het is een erg mooie afwisselende tocht. 
En Voordat we met het beeld van Aukje in Stavoren op de foto gaan eten we nog wel een lekker Fries visje
We maken de route van 35 km af en genieten nog van het uitzicht voordat we de fietsen in de bus zetten om de rest per bus verder te doen.
Waar we dan achter komen: eigenlijk is het gekkenwerk om door de steden te gaan naar het beeld foto maken en weer door. Dit is eigenlijk niet leuk om in 1 dag te doen. Het was allereerst ook de bedoeling om een Hotelletje te nemen in Leeuwarden maar die overnachting werd omgezet naar Zwolle omdat het hotel toch niet Coronaproof bleek. Dus ja we wilden de route dan toch maar wel afmaken.
In Harlingen, Franeker en Dokkum deden we nog een extra cache ivm de gemeente-race. 
De Stenen Man bij Harlingen
Bij de stenen man zat de cache koker in een buisje op de grond
Keatsen -  Oud kaatsveld in Franeker
HIer zat het doosje onder de bank geklemd. Het was een beetje druk op het kruispunt maar ik heb t toch stiekem tevoorschijn gehaald.
Koren op de molen voor een cache in Dokkum
Hier stond het kokertje achter een dakpan achter de schutting
En zie hier het resultaat van al die beelden:


Uiteindelijk toch wel echt leuk om overal geweest te zijn!
Ook de tegeltjesbrug is een must see!


Maar nu rijden we dus door naar Zwolle.
En je kan natuurlijk niet de volgende dag als je het hotel verlaat gewoon meteen naar huis toe, en zeker niet als de gemeente Zwolle nog niet op de Geocache kaart groen kleurt. (En we worden thuis ook nog laaaang niet verwacht)
We hebben nog niet genoeg van de Virtual Geocache want voor Zwolle kiezen we weer een Virtual uit. Maar deze is niet zo veeleisend. We hoeven alleen maar op de foto met de peperbus. ( ja en wat vragen beantwoorden.) Dus dat moet kunnen.
Een selfie maken pfff niet echt de makkelijkste taak haha
De antwoorden door sturen lijkt niet echt te lukken dus doen we in Zwolle nog een cache extra. Nadat ik de bon van Rituals heb besteed en nog een jurkje heb gekocht😊 (oja voor André nog een shirt)
We kiezen de cache "Baarsjes" uit.
Deze hangt heel sneeky verstopt maar gelukkig is het nulpunt vrij duidelijk dus na wat op de tast te zoeken voel ik de cache zitten.

 En zo hebben we toch een smile op de kaart in Zwolle. (later thuis helpt Judith ons met die antwoorden door sturen... ik dacht dus veel te moeilijk).
We gaan maar richting huis want shoppen tijdens Corona tijd is niet echt heel gezellig.
Maar ik weet dat de gemeente Ermelo nog wit op de kaart staat en het lijkt ons een goed idee om daar dan nog een cache te doen en een ijsje te eten. Zodat we nog even kunnen genieten van het samen zijn. We rijden naar "TB Hotel Camping de Leeuwentuin" hij heeft aardig wat favorieten dus dat beloofd wat. Als we er aan komen staan de buurtbewoners met elkaar te praten dus wachten we even. Na enige tijd parkeert er een auto achter ons en André zijn vermoeden is juist: ook geocachers. Als het weer rustig is bij de cache op wat kinderen na, lopen we met elkaar naar de cache. Hij is erg mooi in elkaar gezet! Een leuke afsluiter zo.
Met als beloning een lekker ijsje.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Vlagtwedde

Maandag 20 Juli Vlissingen