November... het wordt steeds donkerder

Op zaterdag 2 November 2019 gaat André samen met zijn broer Alfred naar Hellendoorn voor een detector zoekdag. De dames Rhee hebben een heerlijk thuis daagje gepland compleet met chocolade fondue.
Als de broers klaar zijn met de zoekdag dan vinden ze het nog geen tijd om naar huis te gaan, André stelt voor om een geocache te gaan doen, dat vindt Appie een goed idee. Ze zoeken er 1 uit met een hoog aantal favorieten punten want ze willen wel een leuke doen.
Het is "Birdhouse" geworden in een woonwijk van Hellendoorn. Ze staan er al een tijdje bij te kijken maar hebben geen idee hoe ze dit vogelhuisje open moeten maken.
Dat is ook het moment dat wij een appje binnen krijgen met de hulpvraag.
Judith duikt facebook op en heeft daar meteen de oplossing. Ze moeten met een muntje twee puntjes aan de onderkant in drukken en dan gaan er lichtjes branden. En bij die lichtjes staan cijfers en zo weten ze eindelijk de code van het hangslot en kunnen ze de geocache openmaken en de namen opschrijven. Leuk!
8 November gaan Judith en ik even fietsen op deze mooie zonnige Novemberdag. We fietsen naar Papendrecht. Daar liggen nog wel wat caches die fijn zijn voor kalendergaatjes zoals dit.
We doen een kleine multi waar ik ook al een keer aan begonnen was maar ik had blijkbaar een telfoutje gemaakt. Samen kijken we het na en als we dan bij het nulpunt zijn heeft Judith al snel de cache in handen.
Op deze logrol staan ook de coördinaten van "Historisch Papendrecht Extraatje 2", die bewaren we voor een andere dag als we weer een kalendergaatje willen vullen.
We doen nog even wat boodschappen en gaan dan weer naar huis.
De volgende dag is het Oliebollen feest bij de Rheetjes dus dat is een gezellige lekkere boel.
Maar ja deze dag heeft nog wel een witte vlek op de kalender en André wil nog even naar H.I. Ambacht voor een horloge reparatie.... wij gaan wel mee hoor want daar ligt een cache die we een tijdje geleden niet konden vinden en wij waren daar niet de enigen.
De Cache Owner heeft dan ook een spoilerfoto geplaatst en daar mee hopen we hem toch wel te vinden.
Het lijkt nog steeds erg moeilijk maar als ik dan ff wat dieper grabbel komt er toch een kokertje te voorschijn. hehe eindelijk kunnen we die blauwe Did not Found om toveren in een gele Found it Smile.
Zondag 10 November is het prachtig zonnig weer dus Judith en ik trekken er weer heerlijk met de fiets op uit naar Papendrecht. We fietsen naar "Dorp aan de rivier: Visschersbuurt" maar helaas we kunnen hem niet vinden, na het lezen van wat logs denken we dat we goed zoeken maar dat de cache weg is dus we sturen een berichtje naar de Cache Owner. We fietsen naar de volgende die ligt zo'n 200 meter verderop en zou de zelfde verstopmethode hebben.. en ja hoor daar zit er wel 1 in verstopt dus ook vandaag is in de pocket.
13 november na het werk meteen op de fiets gestapt naar Papendrecht om er daar nog even 1tje op te rapen. Het wordt "Historisch Papendrecht Extraatje 2" Het is even een heerlijk stukje fietsen en Judith en ik kletsen ondertussen weer gezellig bij.
Op het nulpunt is het even flink zoeken tussen de natte bosjes en dan voel ik dat het hekje wat tussen de bosjes zit ergens op houdt. En daarin voel ik het kokertje zitten. Dus ook hier kunnen we onze namen op schrijven.
Gelukkig had ik handschoenen aan maar doordat ze door het zoeken erg nat waren geworden werden m'n handen ook wel heel erg koud. En het wordt ook al een beetje donker dus snel weer terug naar het warme huis waar de lasagnette die Judith 's middags al heeft klaar gemaakt in de oven staat.. dat wordt smullen.

Donderdag 14 November heb ik weer een fietsritje Sliedrecht. Judith komt ook die kant op en we rijden nog een stukje verder en zo komen we bij de Coördinaten van "2 Master" Ook zo'n Geocache waar eerst thuis voor gepuzzeld moest worden (een puzzel over allerlei scheepstermen) Ter plekke ziet Judith het kokertje eigenlijk meteen zitten dus dat was snel voor elkaar. 
Het bandje wat er bij ligt heb ik gisteren van André gekregen bij de Advent Kalender als troost omdat ik nog best wel even moet wachten met uitpakken van die Advent Kalender! Echt leuk en spannend!!!
We zien wel benedendijks een heel mooi omheind hondenveldje liggen. Die moeten we even onthouden voor Charlie. We duiken in Sliedrecht ook nog even de Aldi in en dan gaan we weer op huis aan.
21 November moet ik weer even naar Capelle aan den Ijssel. En deze dag is ook nog leeg op de kalender dus zoek ik weer 1 uit die op de route ligt.
Daarna snel naar huis want Jeanette uit Kampen komt :) :) :)
Zij is ook aangestoken door het virus dus zij zoekt en vind onze eigen voortuincache en als we naar de molens gaan fietsen raapt ze er daar ook twee op. Het was voor haar de eerste keer in dit mooie gebied dus ze keek haar ogen uit.
Zondagochtend 24 November fietsen we even naar H.I. Ambacht om daar een "schatkistje" op te rapen. Ambacht is eigenlijk veel dichterbij dan we denken dus we zijn eigenlijk maar een half uur weg en toch weer een smile op de kaart rijker en een datum op de kalender gekleurd.
Op 26 November rijden we in de avonduren naar Brabant.
Onze magnetron is niet meer wat het wezen moet en via Marktplaats heeft André een mooie deal gesloten en dus rijden we naar de gemeente Zundert, deze staat nog blanco op de kaart dus André heeft ook een geocache uitgezocht.
"van kaboutervallei naar caravan"
Eerst even de magnetron halen... donker is het toch al.
We moeten op een camping zijn waar vele mensen gewoon heerlijk genieten van de rust en de ruimte.
Waarschijnlijk heeft niemand ons in de gaten want ze zitten voor zover wij zien achter gesloten gordijnen.
Dus wij kunnen gerust onze gang gaan.
Op het nulpunt is snel duidelijk waar we moeten zijn. Nadat we eerst onze naam hadden opgeschreven op een briefje die in de TB pot zat maar dan zien we het kokertje met het logboek dus zet ik nogmaals "Rheeteam" neer.

Onderweg naar huis komen we een gezellig tentje tegen.
We strijken daar neer voor een bakkie koffie... en oké doe ook maar appeltaart nu we hier toch zijn.
MMMM dat is echt ff smullen.
Zo af en toe mag dat 😉
Op de 28e doen we een nachtcache maar daar voor schrijf ik een ander blog.
November sluiten we af in Ridderkerk nadat we daar de boodschappen hebben gedaan.
Het is een heel sneeky kokertje tegen een stroomkastje aan.
Zo zijn er deze maand toch weer aardig wat kalendergaatjes gevuld.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Vlagtwedde

Maandag 20 Juli Vlissingen