Tooltrail met Matthijs

 Elk jaar proberen Matthijs en ik er 2x op uit te gaan. Voor 23 April 2022 heb ik een mooie route op het oog. Ik hoor er zoveel leuks over. Het is ook niet heel ver van huis dus dat is ook wel weer s leuk.

Het is de A15 Tool Trail.


Tool Trail… wat houdt dat dan weer in? Nou als Geocacher heb je altijd wel allerlei tools bij je, gereedschappen. Wat bij mij standaard in m’n etuitje is een pen uiteraard, een magneetstokje, een magneet aan een touwtje, een spiegeltje op een stokje, een pincet. Soms gaat de prikstok ook mee. En tja een hengel hoort ook bij de tools die ik heb. Nou zijn er ook mensen die hebben boomklimgerei, waadpak, duikflessen… want ja de caches liggen op alle denkbare plekken.

Voor deze Tool Trail heb ik verschillende tools nodig die ik nog niet standaard in m’n rugtas had zitten. Welke dat zijn kom je tijdens dit blog wel achter.

Voordat we weggaan nog even een blik op de kaart..Blijkt er precies een nieuwe cache uitgebracht te zijn op de plek waar we de auto parkeren. Dus ja dan beginnen we daar maar mee. Het is een cache van Opa Kuif dus dat belooft wat leuks. “Carpull cache” en ja het is precies wat de naam zegt dat het is: 

Geweldig toch😃 Een smile op het gezicht en een smile op de kaart zou Judith zeggen (zo eindigt ze meestal haar log) Voordat we naar de nr 1 van de trail lopen horen we nog een paardje aankomen 😃 
Het is er ook lekker weer voor. We lopen nu naar nr 1. Daar hebben we voor nodig: Een Vierkantsleutel of een grote schroevendraaier. Nou ik had nog nooit van een Vierkantsleutel gehoord maar André had deze wel in de schuur liggen. Hij zit dus nu in de geocachetas haha. Voor alle zekerheid heb ik ook een grote schroevendraaier meegenomen. Maar de Vierkantsleutel is natuurlijk prima
Hiermee is de cache zo geopend maar dan zijn we er nog niet. Met een mechanisme komt de logrol tevoorschijn. 

Op naar nr 2. Wat hebben we daar voor nodig? Een halve liter water. Dat heb ik niet echt standaard in m’n tas zitten. Want als dit nodig is wordt dat eigenlijk altijd wel van te voren aan gegeven. Zo ook nu. Ook wel fijn dat hij bij nr 2 al nodig is scheelt weer een halve kilo haha. 



Het is een bekend systeem en al snel komt de petling met logboekje boven drijven. 
Aan de wandel naar nr. 3 De hint hierbij is Prison Break en we hebben hier een pasje nodig. Dat hoorde nog niet bij m’n attributen. Dus heb ik even in mijn verzameling gekeken en heb ik de kruidvat pas in m’n tas gestopt. (Staat tegenwoordig toch op de telefoon)
We treffen iets heel leuks aan en er is nog niet meteen duidelijk wat de bedoeling is. 



Maar uiteindelijk hebben we het door 😁✅
Voor nr 4 hadden we volgens de listing saté prikkers nodig. Ook die hoorden nog niet standaard in mijn tas. Maar dit vraagt niet zoveel ruimte dus ook deze zijn toegevoegd. Op GZ aangekomen zien we dat er hele mooi vaste stevigere tool aanwezig is. Dat is heel fijn. Want zo’n saté prikker is best kwetsbaar.
Het is alsnog een gepriegel maar het is gelukt:
Nr 5, benodigdheden: Magneetstokje.. check ✅
Onderweg genieten we ook van de schoonheid van de natuur



Dit was nr 5: hoe dat technisch in elkaar zat weet ik niet maar het is gelukt



Even kijken waar we nu heen moeten en wat we nodig hebben..

Hmmm de hint zegt: “vind de code van het slotje met je UV lamp, de postbode is er ondersteboven van”
We zijn benieuwd wat we aantreffen. UV lamp is geen probleem maar waar we ook kijken we kunnen het niet vinden. Postbode ondersteboven.. Ja dat hele kastje kan draaien, het is ook al veelvuldig gebruikt en daardoor ook een beetje lam, het slotje krijgen we daardoor ook open 
En zo kunnen we ook hier onze namen bijschrijven. 
Nu moeten we even een stukje aan de wandel en onder de rijkswegen door. En ja dan maak je natuurlijk van elkaar een zelfde soort foto. Haha

De hint bij nr 7: Makkelijker kunnen we het niet maken, paaltje, draaien, dunne vingers of magneetstokje. 
Deze was idd vrij simpel, hier onder deze boomschijf zat het verstopt.
Bij nr 8 kan een prikstok nodig zijn.. het is gelukt:


Deze cache heeft ook een bonus. Bij elke cache die we doen moeten we goed opletten of een letter/cijfer combinatie tegen komen want die hebben we nodig om te berekenen waar we moeten zijn voor de bonus.
Voor nr 9 is de tool een QR code reader, nou dat kan tegenwoordig gewoon met de camera van je telefoon:
En zo weten wat de code is van het slotje van deze mooie cache:






Er moest heel wat geschoven en gedaan worden maar tadaaaa daar is die.
We gaan hard we lopen al naar nr 10, hier hebben we aan een magneet genoeg.
Als we aan komen lopen zien we al een grote kast hangen: 
En het wordt nog leuker als we het open maken: 
En ja hoor met magneet gaan we aan het werk en het werkt goed, Zo hebben we de laatste ook te pakken. En kunnen we nu gaan bekijken waar we heen moeten voor de bonus en die gaan bewonderen. 
Het is al snel duidelijk waar we moeten zijn maar het gaat uiteraard niet zomaar:
We moeten eerst het kleine kastje zien te vinden. Nou die is wel goed verstopt hoor maar niet te moeilijk voor ons. 
Je kan hier op de bel drukken om te horen waar de uiteindelijke bonus zich bevind en ook vinden we hier de code voor het slot.
Wauw wat een mooie behuizing 
Het is even goed kijken hoe het open moet enz. Maar dan is het ook wel genieten:
Kijk eens hoe geweldig goed dit ook weer in elkaar zit! Ook weer een toppertje.
We hebben allebei genoten van deze ochtend

We lunchen nog even bij de Beer en ook daar maken we de logjes in orde en gaan we weer tevreden op huis aan. 











Reacties

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Vlagtwedde

Maandag 20 Juli Vlissingen