Het Moeras van Zoetermeer en de Kabouters in Delft

Op sociale media kom ik wel eens mooie foto's tegen waarbij ik denk "oe dat is leuk, dat moet ik onthouden" en dat gaat dan op een ToDo list. Zo ook deze eerste van vandaag en ook de serie kabouters kwamen regelmatig voorbij. Het is 7 November 2020 als we naar het Moeras van Zoetermeer trekken.
Het heeft een mysterieuze naam. En eerlijk gezegd geeft het wat jeugdsentiment. Het doet me denken aan de boeken van Snuf.... tja.
Zoetermeer, ik ken het van familiebezoek en we zijn er ook eens wezen skiën. Maar nu duiken we de natuur in.
Het gebied bevind zich bij de Zoetermeerse plas.
Het is er prachtig ik hou er van💓 als er vlonders en bruggetjes zijn.

We hebben niet zoveel foto's gemaakt als ik nu zou willen plaatsen want we hebben vooral ter plaatse genoten. Lekker struinen in de bossen
En dan terwijl alle andere wandelaars verder door lopen doen wij een paar stappen naar rechts en halen wij een mooie Geocache box te voorschijn. 

Daar doe je het dan toch voor :) 
We noteren onze naam in het logboek laten een travelbug en selfmade goodie er in achter en zetten alles weer netjes terug.
Ik heb nog wat in de buurt liggende geocaches op de lijst te gezet dus we wandelen lekker verder.
We gaan naar Quick Cache. We lopen nu weer langs het water: het gebied is erg afwisselend. En het weer zit mee. Het is winter maar de zon schijnt dus het is best lekker.
Aan het water, tussen de keien, is het flink zoeken maar dan vinden we uiteidelijk toch een  potje met een logboek! We kunnen onze naam weer opschrijven en door naar de volgende. Dat is als het goed is weer een wat grotere. "Niekie's Schatkist" We komen weer tussen de bomen terecht: (zoekplaatje, waar is André)
En daar halen we weer iets mooi's tevoorschijn:

Nu gaan we weer een beetje richting auto maar dan komen we ook langs 2 geocaches die we niet zomaar voorbij gaan. We komen eerst langs "Road to the Mill" De weg er naar toe is ook weer mooi!

De molen waar de cache bij ligt is niet meer in zijn geheel maar ze hebben er wel iets moois van gemaakt! Hij staat er goed bij.

De cache ligt aan het hek van de Kano vereniging. De kanoërs hebben altijd voorrang staat op de pagina. Er komt er maar 1 voorbij en dan kunnen wij eens kijken of het kunnen vinden en ja hoor ook hier kunnen wij onze naam bijschrijven. Het zit mee vandaag!
Op naar de volgende..... Maar... die wordt niet altijd gevonden... We gaan ons best doen.
"Boegspriet lopen tussen de brandnetels" Nou ik moet jullie teleurstellen, we hebben echt ons best gedaan, overal op en onder gezocht. En zo druk bezig geweest met zoeken dat ik geen foto van de omgeving heb gemaakt. Helaas moesten we een DNF loggen. (Did Not Found)

Helaas maar ja je kan niet alles hebben. Maar we zijn nog niet klaar voor vandaag. 
We rijden naar Delftse Hout. 


Daar ligt een kabouterroute. Jup we gaan op zoek naar kabouters. 

Als je bij nummer 1 begint zal je alle kabouters stuk voor stuk ontmoeten. Sommige kabouters zijn wat verlegen en zullen dus goed verstopt zitten. Als je alle caches gevonden hebt, zullen de kabouters je hun mooie kaboutervilla laten zien. Deze staat op een mooi plekje verstopt. De kabouters vinden het erg leuk als je even komt kijken.

De bewoners van de kaboutervilla bestaat uit een grote gezellige groep kabouters. Deze bewoners wonen in de kaboutervilla:

- Kabouter Klaas: Dit is de opperkabouter. Hij zorgt ervoor dat alles in en rondom de kaboutervilla op rolletjes loopt.
- Kabouter Freek: Deze kabouter is een echte dierenvriend. Als er een dier in het bos of de wei gewond is geraakt weten ze direct dat ze bij Freek moeten zijn.
- Kabouter Henk: Deze kabouter gaat iedere dag weer vroeg op om op zoek te gaan naar paddenstoelen. Er gaat geen dag voorbij dat Henk zonder paddenstoelen thuiskomt.
- Kabouter Kees: Dit is de broer van Henk. Je zal Kees nooit ver uit de buurt van Henk tegen komen. Samen zijn ze iedere ochtend vroeg op pad om paddenstoelen te zoeken.
- Kabouter Rob: Deze kabouter is altijd druk bezig in de tuin. Hij zorgt ervoor dat al het groen rondom de kaboutervilla er goed uitziet. 
- Kabouter Robbert: Deze kabouter is de romanticus van het setje. Robbert gaat altijd op stap met een mandje paddenstoelen en een roosje in zijn hand. Hiermee weet hij altijd de kaboutermeisjes te verleiden.
- Kabouter Guus: Deze kabouter is een echte muziekliefhebber. Guus speelt gitaar en vermaakt op die manier de andere kabouters tot in de late avonduurtjes.
- Kabouter Bart: Deze kabouter houd erg van muziek maken. Hij doet dit met zijn trommel. Bart houd er van om in de avond samen met de andere muziekkabouters muziek te maken.
- Kabouter Wim: Deze kabouter speelt op de accordeon. Samen met de andere muziekkabouters zorgt hij voor veel pret tot in de late avonduurtjes. 

Delftse Hout het is een prachtig natuurgebied. En het is heerlijk weer dus we zijn niet de enigen. En ook zeker niet de enige Geocachers maar dat geeft niet het is grappig om te zien dat ook andere geocachers hier bezig zijn. 
Het is prachtig hier
En de kabouters hebben mooie plekjes opgezocht. 

We weten ze allemaal te vinden ook al zijn sommige heel stiekem
We moeten ook over een weiland heen waar nieuwsgierige schapen bij mij komen kijken terwijl André eerst even naar een minibieb aan de overkant van de weg loopt. 


Als we dan alle kabouters gevonden hebben kunnen we aan de hand van de cijfers die bij de caches stonden uitrekenen waar de Villa van de kabouters staat. Het coördinaat wat er uit komt ligt aardig in de buurt dus het lijkt het erop dat we het goed hebben gedaan. Dus aan de wandel en op zoek.
En ja hoor: Gevonden: 
Dat hebben ze goed voor elkaar die kabouters, zo'n mooie villa in het bos.
De binnenkant is ook goed verzorgd😊
We gaan nog niet meteen naar huis maar eten even wat en rijden nog even naar een mooi punt in Rotterdam. Daar schrijven voor het laatst vandaag Rheeteam op het logrolletje en genieten we van het mooie uitzicht.
"Cache met uitzicht"

Een mooie afsluiter van de fijne dag.











 




Reacties

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Vlagtwedde

Maandag 20 Juli Vlissingen