Op zoek naar de Kabouters van Team Snip en Snap

Team Snip en Snap, Jeanet en Chris, ik volg ze al een tijdje op Instagram  Dit team vlogt  over Geocaching en plaatst deze filmpjes op hun Youtube kanaal En dat doen zij zo leuk en gezellig dat je ze dan ook een beetje leert kennen. Af en toe een praatje heen en weer is dan ook fijn. Zij hebben zelf ook een serie Geocaches liggen bij/op de Amerongse Berg. Daar vloggen zij ook regelmatig over als ze bijvoorbeeld een controle rondje doen. André kijkt ook regelmatig de filmpjes mee. Als ik er 1 zit te kijken als hij binnen komt is het meteen hé Snip en Snap, ik kijk even mee! 
Hier een voorbeeld van een gezellig filmpje: Team Snip en Snap op Youtube
Afgelopen maandag bedacht ik dat we er nodig eens tussen uit moeten. Dus André geappt en hij was het er meteen mee eens. En aangezien we de laatste tijd weer regelmatig een filmpje van hen kijken (ik loop ook daar een beetje achter) was het al snel een idee om De kabouters van Snip en Snap te gaan bezoeken.
Op Insta en Facebook laat ik weten dat we er aan komen:
En Donderdag 24 Maart 2022 is het zover!
Zodra het kan springen we met Charlie in de auto en rijden we richting Elst. Charlie voelt al aan dat we een stukje gaan rijden en gaat er eens heerlijk voor liggen: 
Het is sowieso een mooie rit ernaar toe. Als we uitstappen bij het bos is Charlie bijna niet te houden hij ruikt waarschijnlijk van alles en nog wat. Als we het bos in gaan gaat zijn neus meteen richting de grond en hij ruikt zoveel daar wil hij wel lekker in rollebollen, heerlijke blije hond! Love him.
We gaan als eerste de multi van de 5 kaboutertjes lopen. Dat betekent dat we stapje voor stapje steeds dichterbij de uiteindelijke geocache komen. Bij het eerste waypoint hoort deze vraag: 
Dus ja als je daar in het bos loopt zie je waar je heen moet.... Wij vervolgen onze weg en genieten van het bos, de zon, elkaar en gewoon even verder niets. Echt erg fijn en nodig. En Charlie huppelt heerlijk rondom ons heen en duikt af en toe op de grond om eens even heerlijk te rollebollen. 
En uiteindelijk komen we dan uit bij het prachtige kabouterhuisje.
Charlie moet het natuurlijk ook even inspecteren. En dan schrijven we onze naam in het logboekje en laten we deze kabouters weer met rust. In deze cache zat wel een bonus code voor een extra cache. Dus die noteren we en we gaan op zoek. 
We moeten soms wel kruip door en sluip door toepassen maar we lopen er niet snel voor om hoor. Soms gaat Charlie er over heen maar hier en daar er ook onder door haha.
Dan moet je even vogelen met de riem want ja als je deze beagle nu los laat weet je zeker dat hij zijn neus achterna gaat en dan moeten we op zoek naar Charlie ipv kabouters.
Het leuke is dat je door dat je de vlogs bekijkt ook dan ineens een paadje herkent. Ja bospaadjes lijken op elkaar maar dit is wel een bijzonder paadje.
En hier ligt dan ook de bonus. Wat een geweldig knutselwerk is dit ook weer!
Hier lag ook nog een Happy Stone bij die zeker te weten mee naar huis gaat. Gisteren vertelde ik tegen een klant dat we naar het bos gingen. Ze zei "ga je paashazen zoeken" ik zei: "nee kabouters" we moesten allebei lachen.... En bij deze cache ligt een happy stone met een haas er op. Hoe leuk is dat!
Deze gaat mee en geef ik aan de klant😀
 

Dit is echt genieten!
Eens even kijken, bij welke kabouter mogen wij nu op bezoek?
Het wordt opa Wouter. Maar goed ook want straks is hij aan zijn middagdutje begonnen. En zoals je al kon zien via het berichtje stond er misschien wat te drinken bij hem klaar. Dus de pas erin en op naar Opa Wouter. Het leuke ook weer van deze geocaches is dat als je gewoon in het bos loopt of fietst je geen idee hebt dat er hier echt kabouters een eigen leven hebben. Want ze zijn zo geplaatst dat je ze vanaf de paden niet ziet. Je moet echt de coördinaten hebben en zo weet je bij welke boom je eens even aan de achterkant moet kijken. Opa Wouter wist dat we kwamen dus hij zat te wachten... en het was zulk lekker weer dat we lekker koude cola kregen ipv warme koffie of thee. Goed bezig opa! 

 Charlie weet blijkbaar inmiddels hoe het werkt, dit is niet gewoon een wandeling maar af en toe staan het baasje en vrouwtje even stil, kletsen wat, lachen wat, schrijven ook wat en hehe dan gaan ze weer verder. Dus hij gaat er dan even lekker bij zitten:


Als hij nou eens wist waar we heen gingen.... Reinaart de Vos is de volgende op de route.... Een vos zoeken als je een beagle bij je hebt.. Is dat wel zo slim? We gaan het zien.
Oh wow wat een enthousiaste begroeting... Gelukkig vind Reinaart het prima en is hij wel wat gewend hier in het bos. Want er sjeesen hier soms ook mountainbikers door het bos. Het is dan ook een prachtige route dus ik snap dat wel. Als ik soms die paden zie voor die mountainbikers... wauw!... maar het blijft wel opletten. 
Als Reinaart en Charlie elkaar begroet hebben mag ik onze naam in het logboek schrijven en gaan we door naar de Stoute Kabouter. 
Hij heeft echt een heel mooi holletje gevonden en ik weet wel waarom dit de stoute kabouter wordt genoemd... hij kijkt zo ondeugend ik wil niet eens weten wat er in dat holletje van hem gebeurt..😂

Charlie kijkt toe terwijl we onze naam in het logboek schrijven.

We schieten al een eind op en het loopt prima gesmeerd eigenlijk, dat komt goed uit want we moeten ook wel echt weer op tijd thuis zijn. Maar er komt nu een leuke aan, vooral André heeft er zin in: "Koffiehuus de Foute Bak" Yes denkt André dan kunnen we daar mooi even een bakkie doen! Ehm 
An ik denk niet dat daar een echt tent zit hoor. Nou dat kan toch prima een beetje aan de rand van het bos ofzo... ja maar we zitten nog midden in het bos. En als ik de beschrijving zo eens lees is het gewoon een koffietent voor de kabouters en pas jij daar niet naar binnen. 
De beschrijving: 

Koffiehuus: In De Foute Bak!  

In april 2020 ging in Veenendaal het gezelligste restaurant van Veenendaal open. "#TLL Heel Veenendaal Bakt". Chef Ketel runde dit restaurant met hard en ziel, tot hij plots eind november 2021 de deuren moest sluiten i.v.m. werkzaamheden rondom de locatie waar het restaurant stond. Chef Ketel zat in zak en as. Wat nu?
Toen kreeg hij een telefoontje van zijn neef Opa Wouter. Of hij niet iets wilde openen in het Kaboutersbos rond de Elsterkop! Na er een paar weken goed over nagedacht te hebben, hakte Chef Ketel de knoop door en is met de voorbereidingen begonnen voor "iets nieuws". Na uitgebreid marktonderzoek onder de kabouters in het Kabouterbos, werd er duidelijk dat er behoefte was voor een gezellige koffietent. Nou dat zag Chef Ketel wel zitten en heeft samen met zijn personeel een schitterende koffietent gebouwd. Naam van de zaak is Koffiehuus: In De Foute Bak!
Met diverse soorten koffie, eikeltjes thee, maar ook lekkernijen zoals bramen donuts, frambozen cupcakes EN de bosbessen pannenkoekjes van opa Wouter!

Kom jij gauw langs? 
In de koffietent kun je natuurlijk het logboekje tekenen om je bezoek vast te leggen. Daarnaast is er ruimte voor een Reisvriendje (beter bekend als een Travel Bug) en/of wat klein ruilmateriaal voor de jonge gasten.
Wees ajb voorzichtig, sluit alles weer netjes af, wis ook je sporen, zodat er zoveel mogelijk gasten kunnen genieten van de gastvrijheid van Chef Ketel en zijn personeel!

En ja hoor dan ziet André terwijl we steeds dichterbij komen dat er nog steeds niks te zien is dus is het helaas wel een koffietent speciaal voor de kabouters.
Als we de juiste boom hebben gevonden zien we de gezellige koffietent staan. 
We schrijven weer onze naam in het logboekje en zoeken daarna even verderop een plekje om te lunchen. 
Wat is onze Charlie toch een schatje, hij zit gewoon lief tussen ons in. Ja we genieten vandaag, precies waar deze dag voor bedoeld was.

Eens even kijken waar we nu heen moeten voor de laatste kabouter hier in het bos. (Een tijdje terug zijn ze nog aan het inmeten geweest voor nieuwe geocaches dus het ziet er naar uit dat we nog een keer terug moeten...(is niet erg hoor, en voelt niet als moeten)

Die laatste kabouter is Fred Flierefluit, die gezelligerd. 
Om te weten te komen waar deze zit moesten we eerst thuis ff puzzelen: 
Wat moet je daar nou mee zou je zeggen. Er is een geocache codeboek en daar staat de verklaring in. Er zijn vele soorten codes en dit is het kabouter ABC. Even goed kijken maar dan heb je het zo opgelost en dan weet je welke kant je op moet.
Het schijnt dat je hem soms al op grote afstand hoort en dat niet alle kabouters er van gediend zijn. Maar al wat we nu horen zijn de vogels in het bos...
Het is echt schitterend en dan ineens hoor ik wat gerommel, ik kijk op en zie een Ree weg springen😀 Echt geweldig, André ziet er nog 1 zelfs. Deze dag wordt zo alleen maar leuker!
Na nog 1 van de vele rol partijen waarna Charlie er zo uit ziet: 
naderen we kabouter Flierefluit maar het blijft stil, als ik zachtjes om het hoekje kijk schrikt hij wakker en zet meteen zijn fluit aan z'n mond haha.
Flierefluit, het was heel gezellig bij je maar nu gaan we het bos weer uit want we willen nog 1 geocache doen in de bewoonde wereld voor we weer naar huis gaan.
Het was echt heerlijk wandelen in het bos. We waren blij dat we de wandelschoenen hadden aangedaan dat loopt wel zo makkelijk zeker met al de hoogteverschillen. 
En nu hup de auto in en op naar Veenendaal. Daar willen we naar de Geocache: 
"#TLL - Wild, Wild Veenendaal West (TB Hotel)" 
TB Hotel staat meestal wel voor een wat grotere cache zodat daar lekker veel in kan. En met name ook Travel Bugs (Gecodeerd voorwerp dat van cache naar cache reist en waarvan de route via het nummer op de site van Geocaching.com is te volgen) Daar heb ik er zelf ook een aantal van rond reizen: 
Maar goed we waren onderweg naar het TB hotel van Team Snip en Snap.
Dit TB hotel gaat niet zomaar open. Daar heb ik eerst even een klein beetje thuis voor moeten puzzelen. Deze cache bestaat uit 2 gedeelten. En er staat bij dat het wat tijd zou kunnen kosten. Het eerste is een mooie Ammobox (dit is een oud munitiekistje) met een cijferslot. De code voor dit slot heb ik dus thuis ontcijfert: 
Dit was de code: (in andere volgorde)


Dit is de  "dancing men code" En als je eenmaal weet welke code je moet hebben is het zo gekraakt. 
We zien dat de tijd ook door gaat, ja oké dat is logisch maar over een ruim een half uur moeten we toch echt onderweg om op tijd thuis te zijn. Dus ik zet de timer op een half uur. Als het niet lukt zetten we alles weer terug en rijden we naar huis. Dus we zullen zien.
Daar aangekomen worden we blij verrast: lekker groot!!
Die kleine is zo open maar wat zou dan de bedoeling zijn?????
Ik heb even getwijfeld of ik het hier zou vertellen ja of nee maar aangezien dit blog begonnen is voor familie en vrienden die zelf niet geocachen maar het wel heel leuk vinden om te lezen maak ik de keuze om het verder te laten zien. Als je als geocacher verrast wil worden dan lees en kijk je niet verder 😉.
In het munitie kistje zit een hele grote sleutelbos. Blijkbaar was Chef Roger een beetje slordig en nu weet hij niet meer welke sleutel op het slot past en moeten wij dat zelf uitzoeken.
Ik doe nu even een stap opzij en laat André het even logisch bekijken. Ik zou zelf gewoon elke sleutel gaan passen. Maar André bekijkt slot en sleutel en weet zo al snel de juiste te vinden.
En dan wordt de binnenkant onthult. Wauw wat mooi gedaan zeg!

Echt super leuk en ruim binnen de tijd. We bekijken alles en ruilen wat we willen ruilen. Schrijven onze naam in het logboek en dan is het avontuur echt afgelopen voor vandaag.
Deze Cache staat bij een dagbesteding de Vriendschap, ik heb het vermoeden dat Chris hier werkt en heb naar binnen gegluurt maar ik zie geen kaal hoofd... dus ik denk dat Chris er niet is... (hij was er wel begrepen we later...😕 maar ja je kan niet alles hebben.)
Heel tevreden keren wij huiswaarst. Dit was echt een fijne dag!!! 🌲🌳🐶En dat dankzij Team Snip en Snap oftewel Jeanet en Chris. Ook via deze weg, enorm bedankt!!




Reacties

  1. Fantastisch leuk beschreven, en zo leuk ook met alle foto’s erbij! 😍 Een plezier om te lezen, dankjewel! 😍🌷🌷

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hé, weer een nieuwe geocaching-blogger ontdekt! En wat een leuke blog ook. Ja het zijn heel leuke caches (maar wij schreven er geen blog over). Wel maakten we destijds een filmpje bij 2 TTL-caches, die Team Snip en Snap in een van hun vlogs opgenomen hebben, zo leuk! We gaan jullie blogs zeker ook verder volgen.

    Met geo-groet,
    GeoKars,
    onderweg met GEOrgCACHING als DNF
    https://dnffinder.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Ameland

Mei 2020 met o.a. Genieten in de Waard en TTL Cache en nog veel meer