Herfstvakantie Zeeland

 Yes Oktober: Herfstvakantie: Zeeland: Familie: Gezelligheid: Geocachen.
We gaan er weer voor en hebben er zin in. Maar ja het is 2020 en in dat jaar kwam Corona. Dus het wordt toch anders dan we gewend zijn maar we gaan er wel iets leuks van proberen te maken. Ook zitten we op een andere plek dan anders. Meestal zitten we in Dishoek bij Vlissingen en daar liggen enorm veel geocaches en blijven ze er ook bij komen en daar zijn we nog lang niet klaar. Nu zitten we in Renesse. Ook erg mooi hier maar niet zoveel geocaches. Maar we weten er uiteraard wel een paar op te pikken.
En dat begint eigenlijk al voor we in het huisje zijn gearriveerd. En dat zonder al te veel moeite. We gaan naar Renesse via de Brouwersdam, gewoon omdat we dat mooi vinden. En sinds we een keer in Port Zelande zijn geweest en we daar hoorden van de zeehondenplek kunnen we het niet laten om hier langs te gaan. En nu ligt daar ook gewoon nog een geocache met de toepasselijke naam: "Zeehondjes spotten".
Voordat we doorrijden naar Renesse gaan we eerst zeehondjes kijken, we staan te kijken en Juusie97 zegt nog even naar de punt...nu nog 2 meter verder dan laat ze mij haar telefoon zien. Op haar scherm staat een hint hahahaha geweldig we staan nu wel heel dichtbij een cache.
En we zouden nu voor een keer niet het geocachen als hoofddoel hebben
Eeehm hihi goed begin.
En zeehondjes gezien😀 dus top begin😀

We vermaken ons best prima in de vakantie ondanks de Corona Maatregelen. Helaas kunnen we niet echt bij elkaar op bezoek dus het is wel echt heel anders dan voorgaande jaren. Maar we hebben genoeg spelletjes mee en we spelen ook met elkaar online en via Zoom spelletjes. Normaal eten we ook wel 1 keer echt met z'n allen. Hier hebben we wel iets voor bedacht. Ieder gezin maakt iets voor ieder gezin en bezorgd dat aan huis. Zo hebben we toch wat interactie met elkaar. 

En uiteraard gaan we regelmatig naar het strand. Heerlijk uitwaaien. Aan zee voelt het even alsof je je hoofd leeg kan laten waaien. Het uitzicht op oneindig, Charlie lekker laten huppelen. #genieten zeg je dan tegenwoordig.
Charlie geniet ook echt aan zee: 

We zitten nu voor de verandering op een echt park, meestal hebben we een huisje via particulieren maar die waren duurder dan dit. En op zo'n park zijn dan weer andere mogelijkheden. Zo zien we dat je een scooter kan huren... Zullen we? Ja we doen het, hihi.
We weten gelijk ook wel waar we heen gaan scooteren. De brouwersdam over en dan richting vuurtoren van Ouddorp. En wij zouden het Rheeteam niet zijn als we dan ook meteen langs een geocache gaan!
De vuurtoren is ook in zicht maar we moeten weer terug want de scooters hadden we maar voor 2 uur. Helaas hield André z'n scooter er mee op voordat we weer terug waren maar dat hebben ze gelukkig wel gecompenseerd. 
We hebben ook gelezen van een kabouterbos, daar moeten we natuurlijk wel even heen.
Oke daar ligt ook een geocache maar als die er niet had gelegen hadden we er zeker ook heen gegaan. 
Als we aan komen rijden ziet het er al prachtig uit!
Landgoed Moermond:
Ik hou van Zeeland: Zee, strand maar ook bos:

Charlie gaat eens even op ontdekkingstocht of de kabouters thuis zijn... Maar nee hij treft niemand thuis ze zijn waarschijnlijk allemaal in het bos aan het spelen. Dus we gaan op zoek.
Echt geweldig dit! Ze hebben er veel werk van gemaakt

We struinen lekker rond en genieten van alles om ons heen. Ook Charlie vind het fijn alle geurtjes op te snuiven en vermaakt zich prima. 

Haha Selfie Time



De geocache die ook op dit landgoed ligt laat zich goed vinden. We schrijven onze namen op en gaan weer naar ons warme huisje. En gaan Pannekoeken bakken want dat lusten we wel na zo'n heerlijke dag buiten.

Een stukje verderop ligt de Geocache "The postman always locks twice" 
Dit is de beschrijving plus hint:

Geocachebeschrijving:

Traditional/ Mysterie cache

1. Brievenbus - Mailbox

2. Sleutel - Key

3. Sleutelkluis - Keysafe

4. Codebord - Code board

5. Los op - Solve

6. Open


Extra hints 

1. Hoeveel verschillende letters? / How many different letters?

Eh wat moeten we hier dan mee... we gaan maar eens ter plaatse kijken dat moet sws haha.
Oke...Er is een brievenbus daar in zit een sleutelkluisje en die moeten we open zien te krijgen door de code te kraken. Tegenover de brievenbus zit het codebord. Het wordt ons nog niet helemaal duidelijk...
Daar moeten we een avondje over brainstormen. Judith dr hersenpan snapt wat de bedoeling is en zo weten we de volgende dag het kluisje open te krijgen en daar is het logboek 😀

De foto van het codebord is bewust bewerkt, want de CO van de Cache wil het wel een beetje geheimzinnig houden.
Er ligt hier nog een cache waar wat geheimzinnigheid verreist is. "Ouddorp de Pu(n)t"
Het is ook niet zomaar een oppikker: dus niet langslopen even kijken, gevonden, open maken, naam opschrijven, en weer terug leggen. Nee ook hier is niet meteen duidelijk wat we moeten doen. Maar gelukkig is Juusie97 mee en zo komen we wel bij het logboek!!

Deze vakantie bracht ons weer leuke geocache avonturen. Een mooie afwisseling tussen alle strandwandelingen door.

Zeeland, we hebben weer genoten!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Vlagtwedde

Maandag 20 Juli Vlissingen