Een heel leeg december 2019

Ja een heel leeg december.
We Geocachen al sinds 2010 en de eerste jaren gingen we echt niet hard.
We zijn nu best wel een beetje heel erg echt gigantisch fanatiek.
Maar in al die jaren zijn er nog maar 2 kalendergaatjes gevuld: 28 en 31 december.
Pas in 2017 deden Judith en ik 28 december.
31 december heeft André vorig jaar gedaan.
Dus er is nog heel wat te doen voordat we heel december vol hebben.
Dit jaar beginnen we goed: 1 December is het een mooie wel koude zondagmiddag.
André en ik willen ff weg en rijden naar Zwijndrecht, echt ff op een ander plekkie aan de wandel.
En ja natuurlijk ligt hier ook nog een geocache op ons te wachten. "Zwijntje 2"
Het is bij die mooie blauwe brug in de onderkant van een lantaarnpaal.
Charlie snuffelt heel wat af en vermaakt zich prima hier met al die nieuwe geurtjes.
Het is ook een pracht gezicht zo tussen de mooie herfstbladeren met de blauwe brug op de achtergrond.
Maandag 2 december fiets is ik na het werk even samen met Judith naar Papendrecht om daar bij de nieuwe carpoolplein een cache te zoeken. Zo gaat december tenminste ergens op lijken de eerste twee dagen zijn gevuld. De cache hebben we snel te pakken:
We fietsen dit keer niet in 1x door naar huis Judith wil gebruik maken van de aanbieding van de Mac op de adventkalender en daarom fietsen we om voor een Big Mac van 1 Euro. Die had ze nog nooit op dat kan natuurlijk niet đŸ˜‰
3 December zit ik net lekker op de bank na het werk.
Maar besluit ik nog ff naar Ridderkerk te gaan voor wat boodschappen.
En voordat ik naar huis ga wil ik eigenlijk nog wel even een geocache doen. Maar het is al donker...nou ja ik zie wel.
Ik fiets naar de dichtsbijzijnde toe en ga daar op de tast zoeken en gelukkig heb ik al snel het potje beet. Even het licht van de lantaarnpaal op zoeken zodat ik mijn naam goed op kan schrijven en dat ik niet over een andere naam heen schrijf en dan weer lekker naar huis.
6 december is weer een blog apart maar wel een leuke: FTF en STF :)
7 December ga ik een daagje naar Rotterdam met onze jongste, gezellig naar de film, shoppen, lunchen bij Bagels en Beans en koffie bij Starbucks
En omdat deze dag nog leeg is op de kalender mag ik ook een cache doen.
We doen de dichtstbijzijnde gezien vanaf de Bios en dat is de cache "De Koopgoot".
Als we het nulpunt naderen bedenk ik me dat het misschien wel die ene cache is die in een fiets tas zit. Maar ik zie niet echt een gekleurde fiets.... dat was het in mijn gedachte..... Nog eens goed kijken blijkt het toch een fiets te zijn, het staat er goed op dus dat scheelt. Echt leuk dat er midden in Rotterdam bij de Bijenkorf een fiets staat met in de fietstas een Geocachebox. Absoluut een favo punt waard!
8 December is het niet echt fantastisch weer, de middag gaan we weg dus we willen Charlie van te voren wel een goede wandeling geven en dus gaan we even naar Ridderkerk want thuis gaat hij via de achterdeur meteen door naar de voordeur met deze regen. En als we dan even naar een andere omgeving gaan wil dat wel helpen omdat hij dan allerlei andere geurjtes ruikt en gewoon z'n neus achterna gaat en dus dan wel een goede wandeling maakt. We zoeken dan  wel een plekje uit waar ook een geocache ligt die we meteen kunnen doen.
Vandaag doen we "1111 111" De titel is n.a.v. het aantal gevonden en geplaatste caches van de eigenaar.
Deze cache bevindt zich bij de achtertuin. Gelukkig zit er een stempel op de schutting zodat wel duidelijk is waar we moeten zijn. Maar dat levert nog niet meteen de cache op... het is ff flink zoeken omdat we de cache er gewoon niet uit krijgen... we hebben er blijkbaar al een paar keer aan zitten draaien maar als we het op willen geven en André nog een keer kijkt bij die ene schroef die we verdenken krijgt hij hem er toch uit en kunnen we gelukkig onze naam toch nog opschrijven.
Ondertussen heeft Charlie zich enorm vermaakt met snuffelen onder de schuttingen en poorten.
Dus twee vliegen in 1 klap.
Woensdag 11 december fiets ik naar Papendrecht om "Historisch Papendrecht 4: 't zand" even bij te schrijven. Het is een kleine multi die goed in elkaar zit zoals heel de serie, alles is goed te vinden en tegen schemering heb ik de cache in handen.
12 December ga ik weer alleen op pad. Dit keer naar het alblasserbos. De vorige keer heeft Judith me al wat waypoints laten zien en daardoor ben ik  niet zo lang bezig voor ik de cache in handen heb. Gelukkig maar want het weer is niet echt lekker.
Naam op schrijven en weer door.
Op 13 December gaan we er weer even samen op uit en weer in het alblasserbos.
Ze geven droog weer op maar het mottert toch wat als we op weg gaan. Maar het is zo weinig dat we in het bos de regen niet voelen.
Dan is het wel weer een heerlijke wandeling. Door al deze caches hier in het alblasserbos leren we het bos wel goed kennen zeg. Leuk hoor. Door de vele regenachtige dagen is het wel enorm gaan stinken. Maar ja dat mag de pret niet drukken.
Door de duidelijke aanwijzing met een punaise zien de we ozo stiekem verstopte cache toch snel zitten. Weer een cache van Anharu met smile op de kaart.
Zaterdag 14 December fietsen Judith en ik weer naar Papendrecht want de serie "Historisch Papendrecht" is nog niet klaar.
Vandaag gaan we voor nr 5 de kerkbuurt.
Deze start boven op de dijk bijna bij Sliedrecht daar staat een oude bakkerij en een kerk.
Daar moeten we een aantal dingen bekijken en tellen en dan na een aantal rekensommetjes komt er weer een eindcoordinaat uit die ons bij de geocache zelf brengt. Het nulpunt levert geen cache op dus we breiden het zoekgebied uit en zo heb ik toch al snel de cache te pakken.
De kalendergaatjes worden steeds lastiger om gevuld te krijgen omdat de caches van dichtbij op raken. We moeten steeds verder weg. Vandaag (15 december) kiezen we voor "Beestjes bij de Zijdebrug"
We rijden erheen en Charlie springt uit de auto want hier wil hij wel weer heerlijk aan de wandel.
Het grootste gedeelte van deze multi hebben we al eens gedaan maar toen liepen we vast bij waypoint 5 en hebben toen opgegeven. Judith is nog een keer terug gegaan en heeft dat waypoint toen wel gevonden en nog wat anderen maar kon het toen ook niet afmaken.
Dus we lopen nog even langs de laatste waypoints en berekenen dan het nulpunt.... hmm we komen uit op een raar plekje .... hier kan toch niks liggen..... nog eens goed kijken..... hebben we nou toch ergens een verkeerde berekening gemaakt?
Zou het daar niet liggen dan? Ja maar het nulpunt zegt daar... ja maar dit plekje lijkt me wel wat.... Judith neemt de grote stap naar het soort van eilandje en kijkt eens rond en dan ineens denkt ze toch wat te zien... en ja hoor hebbes đŸ˜ƒ.... haha we hadden vanaf het laatste waypoint ook rechtdoor kunnen lopen dan had Judith die rare stap niet hoeven maken. Maar goed we hebben het voor elkaar en zijn blij dat we deze nu ook als smile op de kaart hebben staan.
Ook Charlie is er blij mee:
Vrijdag 20 December gaan André en ik samen naar Halsteren. We horen zoveel over de kerstshow die daar in de intratuin is, dat we dat graag een keer willen zien.
Er is niks teveel gezegd er is echt werk van gemaakt en erg mooi. Echt de moeite waard om een keer heen te rijden.
En nu we hier toch zijn doen we hier ook een cache om de gemeentekaart te vullen en het vult ook meteen weer de kalender.
"Het kersenbos" is de dichtsbijzijnde. Het is wel een voortuin cache maar die hebben we zelf ook dus daar hebben we niet zo'n moeite mee. We zien niet meteen een sticker dus dan is het altijd de vraag of we bij de goede tuin kijken. We lopen nog eens terug en kijken op nieuw en ja hoor de sticker is gespot dus dan kijk je wat vrijer rond.
De hint is rond. We zien allerlei ronde dingen maar daar zit verder niks in.
En dan ineens ziet André onder een kei een putje zitten en ja hoor die kan open en daar zit de geocache in.
We gaan niet meteen naar huis want we zijn ook in de buurt van Steenbergen. En laatst toen we over de rijksweg reden zag ik daar zo'n mooie kerk staan, die wilde ik eens van dichtbij bekijken.
Dus dat kunnen we nu ook meteen doen.
De kerk is echt prachtig, zoveel torentjes het is een apart gezicht.
En ja ook in Steenbergen liggen caches. We pakken dit keer weer een minibieb "t buurtbiebje" is een heel mooie degelijke kast met genoeg boeken. Het geocache boekje ligt gewoon bij de andere boeken dus hier hoeven we niet echt te zoeken.
Zaterdag 21 December willen Judith en ik het huis uit vluchten want Robert komt langs om gaten in de fundering te boren. En wij zitten niet te wachten op zoveel herrie. Dus ja dan gaan we toch Geocachen haha vinden wij niet erg hoor.
We hebben nog 1 "Historisch Papendrecht" liggen: "7 't Bosch" Judith heeft al een keer naar de waypoints gekeken dus we hoeven hier alleen maar naar het nulpunt toe.
Terwijl we daar tussen de klimop staan te zoeken krijgen we nog een tip waar we nog mooier groen kunnen halen voor de kerststukjes haha dat was niet echt wat we aan het doen waren.
Al snel heb ik het buisje gespot en kunnen we de namen noteren.
Voordat we Papendrecht verlaten gaan we nog even naar de Jumbo voor wat boodschappen want dat is traditie. Inmiddels krijgen we ook een appje dat de herrie gedaan was dus we kunnen ook veilig naar huis.
26 December... 2e kerstdag... een dag waarop je normaal gewoon heerlijk thuis bent of bij familie maar wat ons betreft niet echt een dag om te geocachen... maar ja die kalender he. Die willen we toch wel graag vol hebben.
En we moeten toch de deur uit dus dat komt dit keer mooi uit.
Ikzelf moet zingen met koor in Ijsselmonde. Judith en André gaan mee zodat de jongste het rijk alleen heeft om een heerlijke kerstmaaltijd klaar te gaan maken.
Judith heeft op de kaart gezien dat er op 10 minuten afstand een event plaats vind.
Dat is voor deze dag wel zo makkelijk omdat we toch op ons kerstbest lopen.
Dus we geven een "will attend" aan bij het event.
En zo rijden we die dag naar kinderboerderij de Kooi.
Gelukkig is het pad er naar toe lopen gewoon goed begaanbaar met onze nette schoenen.
De lama buiten kijkt nieuwsgierig toe.
Binnen is het heerlijk warm en gezellig.
We mogen een papieren kerstbal beschrijven met onze geocache naam en die hangen we dan in de kerstboom. Echt een leuk "logboek" zo.
We hebben wat praatjes met mede cachers, discoveren TB's en ik ruil ook nog twee Woodies.
Maar dan is het tijd om richting kerk te gaan.
We hebben een fijne kerkdienst en het is weer heerlijk om te zingen.
En als we thuis komen is de tafel prachtig gedekt en zijn er heerlijke gerechten bereid die heerlijk hebben gesmaakt!!
Vrijdag 27 December brengen we Judith weg naar de trein bij Sliedrecht maar voordat ze op de trein stapt doen we nog wel even een cache. "Treinramp Sliedrecht" Deze ramp heeft een aantal jaar geleden plaats gevonden en daar is een herdenkingsplaat voor geplaatst. Goed om hier maar weer eens even bij stil te staan. Het is allemaal niet zo vanzelfsprekend.
 Gelukkig gaat de treinreis van Judith goed en is ze veilig in Diepenveen aangekomen!
Terwijl Judith in het klooster zit vinden wij het zondag 29 December het te lekker weer om binnen te blijven, we stappen met z'n viertjes ons bussie in en rijden naar een mooi wandelgebied in Dordrecht.
Het is echt prachtig in polder de Zuidpunt en Charlie vind al deze nieuwe geurtjes geweldig.
Er ligt hier ook een hele serie geocaches maar daar zijn we nu niet voor hier dat doen we nog wel. We pikken nu alleen op waar we toch langs lopen. Dat zijn de nummers 14 en 15 en 19 en 20.
Tegen schemering rijden we weer terug en genieten we thuis na met een lekker bakkie koffie/chocomel.
Maandag 30 december, we gaan weer het Alblasserbos in. Deze multi heet ook gewoon Alblasserbos.
We zijn afgelopen tijd regelmatig hier geweest en af en toe pakten we ook een waypoint hier van mee. Zodat we nu niet heel de mulit hoeven te lopen. Hiervoor heb ik ook echt Judith nodig want hier zitten komen wel wat ingewikkelde technieken bij kijken om weer verder te komen.
Maar leerzaam is het zeker en we nemen echt wel een keer de tijd om dit soort technieken samen uitgebreid te bekijken zodat ik het nog beter snap en het misschien zelfs zelf zou kunnen doen.
De cache hebben we gelukkig snel in de gaten want het wordt al donker....
Dit was de laatste geocache die wij gedaan hebben in het jaar 2019.
De titel van deze blog is "een heel leeg december" Inmiddels is deze aardig vol!
Ik begon met 29 gaatjes en er zijn er nu nog maar 11 over. 18 gedaan dus.
Volgend jaar wordt het dus wat makkelijker om december vol te krijgen want dat is uiteindelijk wel de bedoeling!
Er volgt nog een blog met de statistieken van 2019 toch wel leuk om zo 1x per jaar dat eens op een rijtje te zetten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Vlagtwedde

Maandag 20 Juli Vlissingen