Herfstvakantie 2019 Zeeland

Yes het is weer zover!!! Herfstvakantie. De familie happening van het jaar.
Super gezellig. We zijn dit jaar met 21 personen en op dinsdag zelfs even helemaal compleet 26 personen.
We gaan weer een hoop gezellige dingen met elkaar doen. En uiteraard ook Geocachen.
We hoeven niet te kijken voor lege kalender gaatjes want die is voor deze periode geheel gevuld.
Er zijn nog wel twee gemeenten die we groen willen kleuren dus we gaan het zien.
Er is nog wel een hoop te doen in de omgeving in ieder geval. We zijn er nog niet uitgekeken.

Op de dag van aankomst doen we geen geocaches dit keer, we komen gespreid aan dus we zorgen dat alles in orde komt en maken wel even een wandeling naar het strand.
Wat voelt dat toch altijd weer goed, het strand onder je voeten, de golven er over heen.... genieten!

Zaterdagochtend gaan Judith en ik op tijd het bed uit en fietsen we rond 9.30 weg.
We beginnen met de geocache "biking to the beach" Voor ons is dit niet fietsen naar het strand want het park Vebenabos staat zo dichtbij strand dat wij er nu dus vandaan fietsen maar vanuit de omliggende dorpen naar deze cache toe is dan wel weer richting strand.
De hint was "glij niet uit" nou dat was bij een voorganger waarschijnlijk niet echt gelukt want we zagen een behoorlijk glijspoor richting sloot... Gelukkig ging het bij ons goed en had Judith snel de cache te pakken.
Dan gaan we naar "het speeltuintje van Streijen" Een speeltuintje een beetje verstopt in de wijk. Daar bij de bomen moet een cache hangen maar we zien hem niet, dan ineens ziet Judith hem op de grond liggen. Na het loggen hebben we hem maar op een soort van logisch plekje gehangen.
De volgende op de route is "Gold_Silver Case", vlakbij staan lieve hertjes te grazen..
Dan komen we aan bij een heel leuk kastje. We hebben een code voor het slot nodig hiervoor moeten we de titel stapeltellen, nou da's niet zo moeilijk dus die is zo open, maar dan lijkt de cache leeg. Op de binnenkant van de deksel staat dat de magneet ons verder zal helpen, terwijl ik denk oke die zit wel in de tas, zien we dat de magneet gewoon aanwezig is en zo kunnen we de dubbele bodem omhoog halen en kunnen we toch onze naam opschrijven.
Het is vrij simpel maar net dat beetje extra maakt het echt een stuk leuker. Dus ik geef een favorieten punt voor deze cache.
Voordat we op vakantie gingen hadden Judith en ik een lijstje gemaakt met caches die we wel wilden doen deze week, we hebben er nu 3 gehad van het lijstje maar wijken er nu toch vanaf omdat we nu even logisch kijken qua route dus komen we terecht bij "Rondom Papegaaienbrug 5" , "Rondom Papegaaienburg: Jacoba van Beieren 4" en Rondom Papegaaienburg Jacoba van Beierenweg 3a " Dit waren wat simpele kokertjes in de bomen.
"Rondom Papegaaienburg Jacoba van Beieren 3" is de volgende maar waar we ook zoeken we vinden geen Geocache, dan komt de bewoner even kijken "kunnen jullie het niet vinden?....." eh nee.... OH eh hij hoort hier te zitten nou zeg, hij is weg...  Tja dan kan je lang zoeken. Dus dit werd een Did Not Found. Misschien vernieuwt de Cache Owner het deze week nog dan gaan we nog een keer terug.
"Rondom Papegaaienburg Jacoba van Beieren 2" kan ik na flink grabbelen tussen wat naar elkaar gegroeide boomstammen gelukkig wel vinden.
Nu komen we een andere serie op de kaart tegen: "Bunkerpad" Bij nummer 1 moet je half onder een bruggetje zijn. Het loopt er flink schuin en het is er ook goed glad dus dit is een uitdaging. Maar Judith loopt daar niet voor weg, dus na wat rekken en strekken en vasthouden roept ze "hebbes" Handig zo'n stoere dochter!
De tweede op de route, lijkt volgens de kaart bovenop een bunker te liggen. Dus Judith klimt er boven op. Bij de hint staat "op de schuine helling" dus ik zoek de schuine helling af maar zie hem ook niet.
Dan komt Judith naar beneden en heeft ze al snel een mooie grote munitiekist in handen... oke dan hier keek ik dus overheen Oeps.
De derde ligt wel langs het bunkerpad maar niet bij een bunker. Al snel zie ik bij een paaltje een potje zitten. Dus dit was weer ff een makkelijke.
Dan doen we er nog 1tje want de klok loopt alweer tegen lunch tijd en de mannen gaan straks pieren steken dus er moet wel op tijd gegeten worden want je moet wel bij laag water zijn om pieren te steken.
Die laatste die we doen is "Vrijburg-01" Als we aankomen ziet Judith het vrijwel meteen zitten dus dit was makkelijk. Het is er wel 1 die we vaker gezien hebben, maar zo 1tje zie je in het begin al gauw over het hoofd.
Voor vandaag zit het Geocachen er dus op maar met 11 op de teller is dat een mooi begin.
De mannen hebben goed pieren kunnen steken dus ze kunnen van de week lekker gaan hengelen.
's avonds eten we met z'n allen patatjes bij Koos Konijn een lekkere gezellige traditie.
's avonds worden spelletjes gespeeld en worden de eerste hengels uitgegooid.
Er zijn 2 vissen gevangen, niet veel maar wel een begin.
Zondag zijn er geen caches gedaan, wel allerlei andere dingen: kerk, bij elkaar op de koffie, met bijna iedereen naar het strand, daar wordt Jeu de boules en kubb gespeeld, naar de bios, van alles en 1 en al gezelligheid.
Maandag heb ik de wekker eigenlijk niet echt gezet (ik ben toch geen uitslaper) ze geven best wat regen op dus we verwachten niet te kunnen gaan. Maar als bij wakker worden het toch mee lijkt te vallen stap ik uit bed en maak ik Judith wakker, zo rond 9:45 zitten we op de fiets en gaan we naar:
"Vlissingse Watergang 2 - Elektra" het is de eerste op de kaart, maar wel meteen een moeilijke als we de hint bekijken moeten we het zoeken bij een olijfwilg, zo hebben we weer wat geleerd, En daar bij die Olijfwilg staat heel sneaky een boomstammetje met een potje er aan vast waar het logrolletje in zit. Hij gaat helemaal op in de natuur. Leuk gedaan.
De dan dichtsbijzijnde op de kaart is een "Wherigo" Zo 1 heb ik nog nooit gedaan, Judith al wel dus zij kan mij er mooi weg wijs mee maken.
Je hebt er wel een extra app op je telefoon bij nodig.
Op die app zie je waar je heen moet en als je dan op het "nulpunt" bent dan krijg je het volgende scherm. Deze die we nu gaan doen heet "Kunst en Rekenwerk" Bij het eerste Kunstwerk aangekomen komen er zeven vragen op het scherm betreffende het kunstwerk, als we die vragen juist hebben beantwoordt gaat de route verder en komen we uit bij kunstwerk nr 2, ook daar zijn wat vragen van aantallen van cirkels enz. na kunstwerk nr 3, gaat de wijzer van het kompas richtig de geocache, het logboek waar we onze naam kunnen noteren. Bij zo'n uitgebreide cache verwachten we eigenlijk ook een leuke eindcache maar helaas is dit gewoon een ouderwets kokertje van een filmrolletje verstopt in een stekkerdoos.
Maar snel weer naar de volgende.....
"Rosenburg-4" , "Rosenburg 6: op de grens" waren ook niet heel bijzonder gewoon een kokertje tegen een paal en een boom. "South end" is wel een grotere doos maar ook achter een lantaarnpaal.
Maar hier kunnen wel weer TB's in dus ik laat de TB "Paddle on Tour" hier achter.
"Rosenburg 7 ook op de grens" en Rosenburg -2" zijn ook te simpel voor woorden..... het levert een smile op, op de kaart maar het vinden van zo'n kokertje of smint doosje is nou niet echt van toegevoegde waarde in deze hobby vooral niet omdat ze niet tactisch liggen en daardoor nat zijn. 
Op zich is het kokertje niet het probleem want we komen ze veel vaker tegen maar dan is er wel naar een beter plekje gezocht. 
Terwijl het zo leuk kan zijn blijkt ook weer uit de volgende van deze zelfde serie en ook dus dezelfde eigenaar. Want "Rosenburg -3" is een leuk mini vogelhuisje aan een boom. En dat geeft dan weer de verbazing dat dat hier gewoon blijft hangen, echt leuk!
"Rosenburg-5" en "Rosenburg-1" zijn de laatsten van deze serie en bij die laatste is het ook weer een glimlach op het gezicht: weer een vogelhuisje aan de boom.
We kijken naar de tijd en zien dat we nog even door kunnen voordat we de winkel in duiken en naar huis fietsen, we willen graag "de specht" doen maar die is voor ons nu onbereikbaar door allerlei opbrekingen in de wijk, echt jammer want deze heeft veel favo punten dus dat belooft wat.
Dus die houden we nog te goed.
Dan maar even naar "Paardoes" en "Paardoes-2"  Bij die eerste is het rolletje zo nat dat beschrijven echt niet gaat dus dat wordt een fotolog naar de eigenaar. Die geeft meteen goedkeuring voor het loggen en meld ook dat die ene die we van zaterdag niet konden vinden ook mogen loggen want hij gaat het van de week in orde maken.
nr. 2 is een kokertje in een verkeersbord.

Dan toch echt maar die boodschappen doen en naar huis.
We willen door de duinen naar huis fietsen, en dan zien we dat we bijna langs het windorgel komen, dus we pakken even die afslag en maken daar een selfie en kijken even goed naar de vierde regel van de gedenkplaat want als bewijs moeten we die sturen naar de CacheOwner om te kunnen loggen. Dus toch op het laatste nippertje er 1 bij en wel een Virtual, altijd leuk. En een leuk einde van deze ochtend... eh het is al middag... 😄   ssssttttt
's middags wordt er door de familie weer gevist aan zee en dit keer staat de teller voor deze middag op 4 vissen (wijting, schar, en bot) en 1 krab. De jeugd gaat naar Middelburg en eet poffertjes bij Piet Hein. En ik werk deze blog bij....
Dinsdag worden er geen geocaches gedaan want er is een escape room georganiseerd.
We zijn opgedeeld in teams en ik mag om 10 al starten, team 2 start om 13 uur en team 3 waar Judith in zit begint om 3 uur.
Dus de dag staat in het teken van de escape room.
Wat zit het geweldig goed in elkaar in het huisje van G9 is de kelder ingericht als Restaurant  De Bron, de tafel staat gedekt er liggen allerlei rekeningen, er staat een receptenbakje, er staan allerlei koffers met sloten er is een bakje met sleutels, Er ligt zelfs een discman.
In een fles wijn zit een logica puzzel. In de ene koffer zat een foto puzzel verstopt, er moest een rebus worden opgelost, er stond een maandmenu. Met z'n vijven doken we op al die puzzels, het 1 ging makkelijker dan het andere en als je ergens niet uit kwam begon je aan een andere puzzel en nam weer iemand anders jou over Er stond ook een ton en doen die open was kwam er een cd uit en weer een puzzel... Oh ja er lag ook nog ergens een discman dus daar die cd in en weer door. Echt super leuk. Uiteindelijk bleek alles opgelost en hadden we de voordeur sleutel in handen en toen konden we naar buiten. Het was echt super tof!!
Nu afwachten hoe lang de anderen er over gaan doen.
We gaan niet meteen naar huis want dan weten André en Judith hoe onze tijd zo'n beetje was, we blijven daar hangen en gaan nog even naar het strand. Dus ze denken dat we er eigenlijk best lang over hadden gedaan hihi. Maar we hebben niet het idee dat we heel snel waren.
's avonds is de prijsuitreiking in onze huisje, een gezellige drukke boel dus.
De tijden zijn als volgt: Team 1: 57 minuten en 24 seconden, Team 2: 46 minuten en 6 seconden en Team 3: 38 minuten en 40 seconden. Het team van André en Judith heeft dus gewonnen.
De avond wordt verder gevuld met kletsen, spelletjes en naar het strand gaan.
Het Geocache plan moet wel aangepast worden want de E-Bikes hebben in de regen gestaan, daardoor hadden ze beiden storing. Bij 1 fiets is dat opgelost maar bij de andere helaas niet dus we moeten het even anders gaan doen.
We hebben de eerste twee x gewoon de dichts bij zijnde gedaan, en het was de bedoeling om de eerst volgende x eerst de opgeloste puzzels op te gaan zoeken, dan hebben we niet voor niks gepuzzeld.
Die willen we dus echt wel gaan doen nog deze week. Waarschijnlijk wordt dat dan auto werk.
Woensdag wordt voor een groot gedeelte van de fam. zwemdag. De rest kijkt een film, struint met de hond over het strand enz.. Ook gewoon weer een heerlijke dag.
Donderdag gaan we lekker op tijd op pad want voor de middag geven ze prachtig weer op en dan willen we lekker met elkaar op het strand zijn.
We wilden dus eigenlijk allerlei opgeloste puzzels en ook de labcache van Michiel de Ruiter gaan doen op de fiets maar ja dat gaat 'm niet worden. We rijden eerst naar de caches die wat verder op de kaart liggen.... Zo beginnen we met "Gebaar maar" voor deze cache moet je eerst wat gebaren taal omzetten in gewone taal en uiteindelijk komt daar het coördinaat uit voor de geocache. We komen uit op een brug en weten niet zo goed waar we het zoeken moeten.. de hint is 6 maar die snappen we voor alsnog niet. Dan heeft Judith een helder moment en telt de bouten en ja hoor bij 1 van die bouten bevind zich de cache. Hehe gelukkig zijn we hier niet voor niets heen gereden.
Nummer 2 van vandaag is: "CO2 of niet" voor deze cache moesten we eerst een woordpuzzel maken. Maar dat is zo gebeurt. Het leuke is dat we een fietspomp mee moeten nemen om deze cache te kunnen loggen.
Dus we gaan al met plezier naar deze toe!
Maar ter plaatste zien we eigenlijk helemaal niks waar we een fietspomp voor nodig zouden moeten hebben..... ja we zien wel een brandblusser maar die zou hier wel horen (het is bij een nooduitgang van de rijksweg, of provinciale weg ofzo). Judith en ik geven het op. André heeft beneden met Charlie staan wachten en ik vertel hem van de brandblusser, hij wordt nieuwsgierig en wil toch ook even kijken. Hij komt meteen tot de conclusie dat die brandblusser daar niet hoort dus dat wel de cache moet zijn en hij ziet eigenlijk ook meteen een ventiel onderaan de brandblusser... dat Judith en ik die over het hoofd hebben gezien snap ik echt niet maar ja het zij zo. Maar goed, hoe nu verder????
Bij pompen gebeurt er niets. Even een hulplijn uitgegooid en blijkt dat we de bovenkant er af moeten draaien, daar hadden we al wel naar gekeken maar dat kregen we niet voor elkaar. Nu we weten dat dat toch wel de bedoeling is zetten we flink kracht en komt het los. De vorige cacher heeft het wel wat te vast gedraaid.... want ja als je niet weet of iets los moet ga je geen brute kracht gebruiken want je wil alles heel houden. En tja toen de bovenkant er af was vloog bij pompen het logrolletje er uit. Echt een super leuk systeem en blij dat we hier even zijn blijven hangen en dat de hulplijn meteen antwoord gaf!
Nu gaan we naar een TB hotel. Hier zit als het goed is ook een Woodie in want hierover heb ik contact gehad via Facebook.
Het is een mooie grote kast! Simpel maar wel echt leuk.
Charlie vond het ook interessant en voor de foto nog maar even een snoepje voor hem neergelegd want het zag er zo leuk uit!
Ik wil onze eigen woodie er ook in achter laten maar de kans dat een andere cacher deze dan meeneemt is groot en hij is eigenlijk bedoelt voor de eigenaren van deze cache.
En aangezien deze cache bij het huis hangt bel ik aan en overhandig ik de woodie aan het vrouwelijk team lid. Ze is er erg blij mee.
We besluiten naar West-Kapelle te rijden voor een trail van 7 caches plus een bonus. (van dezelfde eigenaar als van deze TB hotel cache) Lekker even banjeren in de natuur in plaats van met de auto naar verschillende caches rijden. Deze serie stond ook op mijn lijstje omdat er in de bonus cache ook speciale woodie zit. Het gaat om de serie "Westkapelse Kreek". We hebben al eens in West Kapelle op vakantie gezeten en weten dat de natuur hier mooi is dus we hebben er zin in.
Maar we komen uit bij een heel ander stukje natuur dan we gedacht hadden. En ook hier is het prachtig!! Maar goed dat ik laarzen aan heb want het is hier heerlijk glijen en glibberen na al die regen. Voor de helft van de route komen we bij een soort van splitsing en blijkbaar mag Charlie niet mee dit gebied in...... ohja had ik wel gelezen inderdaad... oeps een beetje dom van ons... Joh geeft niet zegt André ik loop wel terug naar de auto op m'n gemak maken jullie het rondje maar af dan zien we elkaar daar. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan want Charlie was het daar niet zo mee eens. Terwijl Judith en ik  genieten van dit prachtige gebied en van onze heerlijke hobby en we zoeken, vinden (allemaal verschillende kokertjes) , onze naam bijschrijven, terug leggen en weer verder lopen heeft André zonder dat wij het weten er de grootste moeite mee Charlie de juiste kant op te krijgen want hij wil eigenlijk alleen maar terug naar ons.
Als wij de laatste hebben opgepakt 
bel ik André om eens te informeren en horen wij het verhaal. We lopen hem tegemoet en als Charlie ons ziet weet hij niet hoe snel hij bij ons moet komen. Hij is zoooo blij. Lekker ding.
Dan gaan we richting auto en bonus. Wat een coole bonus is dit!!! Echt tof zo'n grote kist. En de beloofde woodie zit er in plus nog een dotje meer wat gaaf is dit! Daar word ik blij van. Later blijkt dat de eigenaar die er speciaal voor mij had in gedaan. Echt TOP!!
Als we in de auto zitten zegt An zullen we ff naar Melis gaan voor wat lekkers? Dat hebben we wel verdiend!! Zo gezegd zo gedaan dus ff lekker smullen in de auto van frietjes en kibbeling.
Dit was weer echt een top ochtend.
Vanmiddag gaan we weer met heel de fam naar het strand want het is weer heerlijk weer geworden. Nog even lekker van genieten!!!

En ja dan is het ineens vrijdag de dag van inpakken en naar huis gaan, jammer hoor, maar we kunnen terug kijken op een heerlijke herfstvakantie week!!!



We hebben besloten om niet in 1 stuk door te rijden naar huis maar dit via 2 gemeenten te doen die nog niet groen gekleurd op de kaart staan: Kapelle (dus niet west kapelle die tot de gemeente Veere behoort) en Reimerswaal.
Voor de gemeente Kapelle rijden we naar "Maalstede/Maelstede Virtual Reward 2.0" Even de auto uit en op de foto in een leuk parkje en weer verder.
We halen hier ook maar even wat te lunchen en bolussen voor thuis in de supermarkt voor we naar "zeehondjes kijken" rijden om daarmee de gemeente Reimerswaal op de kaart te zetten.
De cache is snel gezien maar zeehondjes zijn helaas nergens te bekennen.
Hier waait ook precies een koude wind dus we houden het snel voor gezien en duiken de auto in. Dan maar naar huis en dan is de vakantie echt voorbij. Want na lange files is het bij thuiskomst toch echt uitpakken en weer even bedenken wat het gewone leven ook al weer inhoud.... hihi. Maar met 38 caches die we in de herfstvakantie gedaan bedenken we dat we het goed gedaan hebben.
En ook nog twee gemeenten erbij. Zeeland is bijna compleet alleen die twee in Zeeuws Vlaanderen nog.

En voor morgen staat ook al weer een leuk daagje op de planning (zie blog "een herfstig oktober")

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Vlagtwedde

Maandag 20 Juli Vlissingen