Thorn

28 Februari tot en met 2 Maart.

In September hebben we weer de kruidvat Fletcher hotel bon gekocht.
En dit keer heb ik gekozen voor het witte dorpje Thorn.
De keuze van het hotel maken we eigenlijk altijd gezamelijk. Maar het dorpje Thorn stond echt op mijn lijstje om een keer heen te gaan. Ooit eens een stuk er van gezien in de Kampioen en altijd onthouden. En het is niet naast de deur dus dan maar een hotel.
Bijkomend voordeel, ik heb nog geen enkele cache in de provincie Limburg dus daar gaan we mooi eens even verandering in brengen. André vind geocachen ook leuk maar vind al die statistieken niet zo interresant....
Van te voren heb ik al research gedaan.
En zo stond al vast dat we de reis zouden beginnen met De Grootste van Nederland!?!?!? want deze cache bevind zich in het Noorden van Limburg.
We rijden naar Horst naar de winkel Interchalet. Want daar bevindt zich de zo gewilde cache.
We kijken eerst onze ogen uit in de winkel.
Bij binnenkomst is daar meteen de grote carnavals afdeling. Echt leuk om te zien. Bij ons leeft dat helemaal niet dus dan is dit wel een keer leuk.
Verder verkopen ze heel veel huisraad, complete keukens en alles voor je tuin.
Buiten bevindt zich de afdeling tuinhuisjes.
Juist 1 zo'n tuinhuisje is dus ook die Geocache.
Een compleet tuinhuis inclusief groot logboek en heel veel grote TB's.
Je kan het zo gek niet bedenken of het staat daar met een TB er aan. Een BBQ,, een Fiets, een Mega Beer, een Verkeerspaal, Kettingzaag, Riek, Brandslang, echt van alles dus.

Echt super leuk om hier nu te staan. Dan tekenen we het logboek en nemen de speciaal ontworpen Woodie mee en gaan eerst nog even lunchen hier want dat zag er wel lekker uit,








En dan nu echt naar Thorn.
Wat leuk zeg, doordat er zo heel veel wit is ziet het er zo mooi schilderachtig, sprookjesachtig uit.
Prachtig om dit in het echt te zien. Kraakhelder.

Om bij het hotel te komen moeten we een heel smal wit straatje door en dat is nog best lastig met ons bussie..... maar het lukt!
Het is geen super kamer maar ja ach we gaan er toch lekker veel op uit dit weekend.
We besluiten ook meteen maar te gaan fietsen ze geven niet het hele weekend mooi weer op en dat is het nu nog wel dus meteen maar profiteren.
We fietsen Thorn door en doen meteen wat boodschapjes.
Charlie en de meiden vermaken zich ook thuis met dit mooie weer zo krijgen we door via Whatsapp.
Het witte dorpje Thorn heeft nu wat meer kleur dan anders want het carnaval komt er aan.
De volgende dag gaan we lekker er op uit om in de buurt te cachen. De dichtsbijzijnde is "oude Koebrug" Maar man man dat is geen makkelijke we doen allerlei pogingen maar geven het uiteindelijk op, dan maar een Did not Found loggen.... dat is tenslotte ook een log.
Maar we willen wel de gemeente Thorn groen laten kleuren op de kaart. Dus pakken we de andere dichtsbijzijnde: "Markant Wessem 3 - Veerpont.
In eerste instantie lopen we te ver dus weer terug.... of toch niet... oh wacht is even het ligt op een level lager dus dat wordt ff klimmen en klauteren. Haha lachen, lopen we over de keien elkaar vast houdend enz. We zien hem al gauw hangen maar moeten nog wel een paar stappen.
Oh wat een leukerd is dit. Blij dat we het klimmen en klauteren hebben gedaan zodat we deze leuke cache nu in handen hebben en ook al snel open!

Op naar de volgende... Naar België dus. Want dat was het plan voor vandaag Gemeente Thorn en België op de kaart zetten.
Want ja daar zitten we best dichtbij nu.
Het blijft gek dat als je de grens over bent je toch merkt dat het een ander land is het oogt echt anders in dit gedeelte ook soort van armoediger ofzo. Maar het gebied waar de geocache ligt is dan wel weer een mooi stukje in aanbouw zijnde natuur.

Dan willen we nog even shoppen in België maar de eerste stad die we inrijden valt een beetje tegen en voor weer een andere grote stad moeten we best ver rijden dus besluiten we terug te gaan en lekker een filmpje te kijken in het hotel.
Lekker ff chillen.
Want morgen al weer naar huis....
Maar wij gaan natuurlijk niet meteen naar huis.
We maken er nog een heerlijk daagje van.
En uiteraard heb ik daar wel een twee geocaches bij uitgezocht.
Ook 1 speciaal voor An mijn brandweerman.
Deze kwam ik eens tegen op Instagram en die staat sindsdien op mijn lijstje.
Bij aankomst lijkt het gewoon een soort van stroomkast.

Maar ja wij weten dat dit meer is dan een stroomkast. Maar nu de sleutel nog te pakken krijgen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan want we hebben geen magneet aan een touwtje maar wel een magneetstok.... als we het toch proberen eh ja blond...maar daardoor zegt ie krak en binden we alsnog de magneet aan een touwtje hahahaha.
En zo gaat de cache open en staat daar een mooi gevulde brandweerkast.

We moeten allerlei trucjes uithalen om het logboek te voorschijn te halen.




















Echt een toffe cache dit! Hier moet natuurlijk wel even geposeerd worden als brandweerman zijnde.


Als we dan toch in Limburg zijn wil ik ook naar het drielandenpunt maar eerst even naar Maastricht.
Daar in Maastricht is de cache "van kluis tot kookhuis". Hier wordt veel overgeschreven in de social media dus wil ik ook wel graag zien.
De cache bevindt zich in een super mooie kook/bakwinkel ik kijk mn ogen uit en zie echt leuke dingen om mee te koken en te bakken uiteindelijk koop ik mallen om chocolade bonbons mee te maken. (pas geleden een bonbon workshop gehad samen met Rolanda waar we ook recepten mee kregen om het zelf te proberen) Maar ja we kwamen hier voor de cache.... waar is die nou toch???
Oh wacht eens even er is nog een verdieping aaaah ja hoor hier moeten we zijn.
Dan wordt het duidelijk en kunnen we ook deze op ons lijstje aanvinken ⋁

Dan buiten gaan we eens even kijken bij het carnavals gedruis. overal lopen muziekkorpsen een en al gezelligheid. (vergeten een foto te nemen.... :( )
Maar we willen ook een beetje op tijd... niet midden in de nacht dus... thuis zijn dus we gaan nu naar het drielandenpunt.
We komen midden in een optocht terecht, echt leuk om dit zo te zien en mee te maken.
Tja en dan ben je op het drielanden punt en doet je de verbinding het niet totaal geen internet dus nu kan ik ook niet kijken hoe dat zit met de caches op dit punt want die liggen er wel... nja pech het is niet anders dan maar gewoon genieten.
Het is ook lekker rustig zo begin maart dus we kunnen goed rond kijken. We nemen ook even de tijd voor wat lekkers voor we echt richting huis gaan.
We sluiten dit weekend af met een heerlijke maaltijd bij La Place.


Was super leuk dit weekend in Limburg. Volgend jaar mag André het hotel uitkiezen ik ben benieuwd waar we dan terecht komen en wat voor caches daar dan weer liggen 😋

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Vlagtwedde

Maandag 20 Juli Vlissingen