Hellevoetsluis 2013

Het is weer tijd voor ons jaarlijkse hoteluitje.
We zoeken weer een hotel aan de kust. Dit keer wordt het Hellevoetsluis: Cape Helius van Roompot.
Het is niet aan zee maar wel aan het water:

We zijn iets te vroeg dus beginnen we met een cache. De Noordhinder ligt dichtbij.
De Noordhinder blijkt een lichtschip te zijn:
   Een lichtschip is te omschrijven als een drijvende vuurtoren en dient om zeevarenden, ook bij nacht en ontij, bij mist en slecht zicht in staat te stellen nauwkeurig hun positie op zee te bepalen.
Dit lichtschip is uit dienst genomen en ligt voor anker te Hellevoetsluis.
Het is op bepaalde dagen ook nog te bezoeken.
Maar wij bezoeken alleen de plek van de cache. Gelukkig laat die zich snel vinden want het zonnetje schijnt heerlijk maar het waaaaaait ontzettend en dat maakt het koud!
Dus wij houden het hier even bij!
De volgende dag kiezen we voor Archimdes..... tja de wet van Archimedes, de wet van opwaartse kracht. Andre had er meteen een gedachte bij.... Omdat deze blog steeds meer gelezen wordt door medecachers wil ik niet teveel vrij geven!
Wat zegt de site van deze cache zelf?:
Een achtertuin cache met een uitdagingDe cache is geen snelle oppikker. Het is de bedoeling de cache rol met je vingers te pakken te krijgen. Dus geen zagen, haakse slijpers of andere tools gebruiken. Succes
Nou oke we gaan erop af. En we zullen zien.
Al snel zijn we op het juiste punt. Maar nu? Gelukkig heeft het nu niet gevroren en kunnen we zeer dichtbij het benodigde halen! Geweldig zeg om toch het logrolletje tevoorschijn te kunnen halen.
Deze is wel 1 van de favorieten. Omdat hij zich snel laat vinden en je er daarna nog wel iets voor moet doen.
Dan gaan we eerst eens ff lekker shoppen.
En voordat we dan weer naar het hotel gaan willen we er nog 1tje doen.
"met stip op de kaart Hellevoetsluis" Maar helaas het wordt al snel donker dus deze kunnen we niet vinden. Nou ja jammer dan...
De volgende dag gaan we zwemmen bij Kamperland.
Dit ligt aan de andere kant van de oosterscheldekering. Maar voordat we het warme water in duiken kunnen we het niet laten om er nog 1 op te zoeken. Deze heet "mooi uitzicht" en dat is niets teveel gezegd. Geweldig wat een uitzicht zeg echt geweldig mooi!

We hebben echt genoten van dit plekje, weer niet al te lang want zoals je ziet op de foto de zon schijnt heerlijk maar wat je niet ziet is die koude snijdende wind. Dus we doken snel het zwembad in!
Op de terugweg komen we langs Port Zelande, daar gaan we langs voor een cappuccino, warme chocolademelk en appeltaart.... Mjam.
En ja ook aan de ander kant van Port Zelande ligt een cache.
We zijn al verschilldende keren bij Port Zelande geweest maar hebben het nog niet van deze kant bekeken. Het wordt al donker, dus we gaan maar eens richting huis. Voor de meiden kunnen we niet lang genoeg weg blijven maar aan alles komt een eind dus ook aan dit gezellige hoteluitje!




Reacties

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Vlagtwedde

Ameland