Dichtbij Huis 2013

Overal, nou ja bijna overal waar we heen gaan kijken we of er caches zijn. Maar ook dichtbij zijn er natuurlijk caches en soms komt er gewoon niet van.
Zo ook deze: Puss in bootz. Deze ligt gewoon in Alblasserdam. Het is ook een voortuincache.
Ik had me wat af laten leiden door de naam: Puss in bootz..... Gelaarsde kat.
Ik verwachtte een tuin met allerlei poezenbeeldjes ofzo en 1 daarvan zou dan de cache bevatten. Maar nee hoor niets van dat al.
Gelaarsde kat heeft dus ook een andere betekenis.
Op het voorraam zit een Geocache sticker zo is wel duidelijk dat wij bij het goede huis zijn.
En dan nog de goede laars zien te vinden. We dachten hem al te pakken te hebben maar nee dit was een potje met poezenbrokjes. Er liep ook een poes rond die was wel wat schuw maar heeft toch wat brokjes aangenomen. Daarna hadden we al snel de cache te pakken. We namen er een prinses uit om verder mee te nemen op avontuur.
Het avontuur van deze prinses is in 2008 begonnen in Canada. Wij helpen haar verder op pad ergens in Nederland
Deze cache hebben we gedaan voordat we naar een verjaardag op t dorp gingen.
Daar aangekomen showde mijn zwager zijn nieuwe GPS en vertelde hij dat hij de hobby Geocache weer verder op wilde pakken. Dus vertelden wij van de cache die we zojuist gedaan hadden.
Tja na die verjaardag ging zwager niet meteen naar huis maar toch even op zoek naar Puss in bootz.
Het enthousiasme was weer terug. En dan te bedenken dat we door deze zwager zijn aangezet tot deze hobby! We plaatsen de prinses in onze eigen cache "ons Hoekkie" zodat appie01 deze travelbug hiervandaan mee kan nemen. Want hij heeft onze voortuin op deze manier nog niet bezocht.
Maar dat duurt niet lang want de volgende dag staat hij met zijn dochter in onze tuin. En ja hoor gelukkig kan ook hij het vinden. Binnenkort volgt een blog over Ons Hoekkie.

Papendrecht.. daar zijn we ook al verschillende keren geweest. En ja ook hier liggen ze.
Nu maar eens even eentje doen. Eentje maar want het loopt al tegen etenstijd.
Voortuincache Papendrecht laat zich goed vinden. Dus dit wordt weer een smile op de kaart.

En dan zijn er nog puzzelcaches, niet zo favoriet hier maar als ze op eigen dorp liggen dan blijft het toch kriebelen. We zijn al eens bezig geweest met "3x kennismaken" maar we bleven hangen. En hebben het laten liggen. Maar als je dan hoort dat Appie01 al een heel end met de oplossing is wil je toch zelf ook verder.
Wat moet je doen voor een puzzelcache? Een voorbeeld:

Naast één van de banken staat een monument dat 4 werkende mensen uitbeeldt. De naam van de maker van dit kunstwerk staat op het kunstwerk. Tel het aantal letters in zijn voornaam. Dit is G.

Volg nu de doorgaande weg richting Kinderdijk tot je aan je rechterhand het gemeentehuis passeert. Aan het plein voor het gemeentehuis bevinden zich diverse winkels. Links en rechts van dit plein staan een groot aantal kleine zwarte meerpalen. Tel alle meerpalen aan beide zijden. Totaal + 1 is H.

Met de gegevens zoals boven verzameld, kan de volgende locatie berekend worden. Dit gaat als volgt:

N 51°51.(A+G)²-D+H+G-C - E004°39.(2xB)-(A+H)

Als je dus een foutje in de telling maakt dan krijg je een heel ander coordinaat. Gelukkig zijn wij niet de enige die hier wat moeite hadden.
We sturen een mail naar de eigenaar van de cache met de vraag waar de fout zit.
Ondertussen buigen wij ons over een andere puzzelcache.
Rekenkundig. Nou rekenen ben ik echt niet goed in maar de opdracht alleen al snap ik niet.
Dit was het enige wat op de site stond En hier moet je dan een coordinaat van maken.
Steeds dacht ik gooi maar in m'n pet... Ik liet Judith er naar kijken. En zij dacht even dat het te maken had met hexadecimalen... wat dat zijn? Ik zou het echt niet weten! Maar nee dat bleek ook niet een oplossing te brengen.
Toch maar eens kijken of er iemand bij de chat van het forum mij verder kan helpen.
Daar geven ze een tip waar Judith wel iets mee kan. En gelukkig is ze ook nog in bezit van een grafisch rekenmachine dat maakt het nog weer iets makkelijker.
Er rollen wat getallen uit maar nog is er geen coordinaat van te maken. We krijgen nog een site waar je dat dan weer om kan zetten. Ook dat wil niet helemaal lukken maar gelukkig kan je daar aanklikken kijk op de kaart en wat we dan zien verbaasd ons in positieve zin. Hei wat leuk!!! Oh daar! Nou dat weten we wel te vinden.
Laat dat nou een paadje zijn waar we regelmatig vooral zondags hebben gelopen. En waar we zelfs wel eens tegen elkaar hebben gezegd: Zou een mooie plek zijn voor een cache. En ja al sinds 2008 hangt ie hier. Geweldig. Het is dat deze zo dicht bij huis lag anders hadden we absoluut niet al die moeite gedaan!  Inmiddels hebben we mail terug over de cache "drie keer kennismaken" en na een kleine wijziging zijn we verder gegaan met name via Google Earth. Nog wat puzzeltjes oplossen en dan rolt er ineens een coordinaat uit waar we wat mee kunnen.
Dus die hebben we vandaag bezocht en tevoorschijn gehaald. We hebben nog even met de eigenaar gebabbeld. Leuk om zo de verhalen met elkaar te kunnen delen.
Nu hebben we op 1 na alles in Alblasserdam gevonden.
Die ene die we nog moeten doen is: "Schitterende een(d)jes in het bos"
Maar die zal ook niet vanzelf gaan toch ga ik het een keer proberen!
Hoezo? Nou kijk zelf maar:

Voorgaand verhaal heeft u veel data's voorbij zien komen, zijnde 16/12/1936 (Oprichting LWG), 1965 (Oprichting Maket), 4/9/4 (Oprichting Scouting Alblasserdam) en 12/05 (Eerste steen nieuwe clubhuis) Deze data zijn verwerkt in het coordinaat. Maar dan?....
De cache ligt op

106.1.201.90.0.3.600.0.0.100.96.5004.0.940.125


Deze cache kan het best worden gevonden na zonsondergang en tot 24.00 uur.
Je hebt wel een zaklamp nodig!!

De cache bevind zich in een straal van 20 meter om het coordinaat.

Hier zijn we dus niet zomaar uit. 






Reacties

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Vlagtwedde

Ameland