Onze eerste Cache

11 September 2010.
Deze zaterdagmiddag (heerlijk in de tuin) eens even de GPS erbij gepakt. We hadden 'm al een tijdje in huis.....maar hoe dat ding werkt???? Toch maar eens uitzoeken via internet en gewoon gaan proberen.
Op de site kun je via postcode zoeken. Er zitten best wat caches bij ons in de buurt. De dichtsbijzijnste blijkt te liggen bij de "Brug over de Noord". Zo heet deze cache ook. (Ze hebben allemaal een naam).
Nou kom op, op de fiets en we gaan t gewoon proberen.
De GPS geeft vanzelf aan waar je heen moet. Alleen als je in bekend gebied rijdt, denk je het wel te weten en let je niet altijd goed op. Maar uiteindelijk hebben we in de gaten waar we ongeveer moeten zijn.
Als we het juiste pad zijn ingeslagen zien we nog een stel lopen met een GPS. Zij komen ons tegemoet.
Als ze zien dat we collega zoekers zijn zeggen ze "deze is niet zo moeilijk hoor" waarop ik antwoord "nou dat is mooi want dit is onze eerste"  "oh, hij ligt er in ieder geval wel en dat is prettig bij een eerste!"
Wij vervolgen onze weg en kijken waar de GPS ons leidt. Het is rustig daar, dus dat is wel fijn want je voelt je eigen toch een beetje ongemakkelijk.... je loopt te zoeken naar iets...je weet niet wat en waar.....
We zijn nu heel dichtbij volgens de GPS en kijken rond waar oh waar ligt de cache. André neemt de GPS over en probeert zo het nulpunt te bepalen. Terwijl Judith en Ik rondkijken roept André ineens:  "ja ik zie 'm"
Het was een curverdoos die niet heel goed verstopt was : er was nog een klein blauw randje zichtbaar.
YEAH!!! we zijn blij dat we eigenlijk toch wel snel gevonden hebben. We halen de doos verder tevoorschijn en maken deze schatkist open. Er zit van alles in: pennen, sleutelhangers enz. Maar er zit ook een Coin in.
Wauw die is mooi!!!








Dat is wel heel gaaf om bij de eerste cache zo'n mooie Coin te vinden. Goed begin voor onze verzameling....  (zie verderop haha) We laten een boekje achter in de cache en nadat we de logrol hebben ingevuld  stoppen we de doos weer terug in de grond. Helemaal blij fietsen we naar huis: GELUKT.
Thuis gekomen ff uitzoeken hoe dat werkt op de site en ook dat lukt.


September 11, 2010 by Rheeteam


onze eerste cache!
was erg leuk en goed te vinden.
We waren er al vlakbij en toen zagen we medezoekers die er net vandaan kwamen dat gaf ons moed!
Er zat een mooie coin in dat was leuk voor onze eerste cache.
We hebben er een boekje achter gelaten.



 Onze eerste cache staat gemeld! Het begin is gemaakt. Maar nu... die Coin hoe zit dat precies. Tja na even te googlen komen we er al snel achter dat het niet de bedoeling is om de Coin te houden. Best logisch eigenlijk en dat maakt het spel nog leuker!! De Coin moet verder en kan zo de wereld over. We leggen nu een verzameling aan van foto's van de Coins die we vinden. En het lijkt me helemaal leuk om zelf een keer een Coin aan te schaffen en die dan de wereld in te sturen en dan te volgen waar die helemaal heen gaat. De kids hadden al bedacht dat het dan leuk was om met vakantie plannen te kijken waar de Coin zit en daar dan heen te gaan. Jaja nou dat lijkt ons niet zo'n handig plan. Wel een leuk idee.Hihi.
Dit was een leuk begin wat vraagt om meer!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Vlagtwedde

Maandag 20 Juli Vlissingen