De tweede Cache

Tja na onze eerste mooie cache hebben we de smaak te pakken!!
We gingen meteen op zoek: waar liggen er nog meer niet te ver bij huis vandaan?
En ja hoor in Kinderdijk ligt er ook 1!!!!!:  "Nienke"
Op de site staat dat er ook een Travel Bug in zit!! Ook iets officieels van Geocaching.com wat je weer verder moet sturen. Dus daar willen we niet te lang mee wachten.......
Maandag 13 September 2010 gaan Judith, Ingrid, Pa K. en ik er op uit. André heeft brandweerdienst dus die heeft pech want deze willen we niet laten liggen.
Ook bij deze tocht was ik erg overmoedig door niet al te goed op de GPS te kijken omdat je de omgeving wel kent. Maar goed al maak je een foutje die is dan ook snel weer hersteld juist omdat je de omgeving goed kent.
Tja en dan ben je in de buurt van de Cache en dan wordt het toch wel spannend. Je loopt wat heen en weer en vraagt je af of het ding wel werkt......
Wat het extra lastig maakte: dit was tegenover een rijtje huizen en je voelt je dan toch wel lopen/bekeken. Maar goed we willen niet opgeven en kijken nog eens goed naar de GPS..... het kompas stond uit.... tja vind je het gek dat je dan het gevoel hebt dat ie het niet doet.
Judith neemt de GPS over en komt zo steeds dichterbij het nulpunt.......het ligt wel erg dicht bij de huizen, dat geeft geen prettig gevoel. Het lijkt erop dat het in de tuin ligt maar dan ineens ziet pa onder de heg aan de rand van de tuin dus een gietijzeren bloempot op zijn kop staan..... zou dat...... en ja hoor daaronder bevindt zich een doos met spulletjes!!!
Wij halen de Travel Bug er uit en stoppen er een sleutelhanger (met logo van Geocaching) in.
Yes het is gelukt.
Maar we vinden het niet prettig om  in de buurt van huizen te zoeken. Dan gaan we liever de natuur in!!

Wat is een Travel Bug? De letterlijke vertaling is: ReisKever. Het is een sleutelhanger en dat kan van alles zijn: een knuffeltje, een auto, een legoblokje een pen....of een koffiemok. Daar aan zit een metalen plaatje met het nummer wat je moet gebruiken om te registreren dat je deze hebt gevonden.
Wij vonden deze:
Deze Travelbug is in Augustus 2008 in Alabama voor het eerst in een Cache geplaatst.
De Coin van de vorige cache hebben we niet in deze cache gedaan. We willen de mooie Coin nog ff bewaren en laten zien!!!!
Die Coin was trouwens in Februari 2008 in Tsjechië in een Cache geplaatst.
In de volgende cache zullen we de Coin achterlaten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Vlagtwedde

Maandag 20 Juli Vlissingen