Januari 2022

 Er is weer een nieuwe lockdown door de Corona. Maar we hebben echt even samen tijd nodig. Lekker weer is het niet en je kan dus niet echt ergens heen. Dus we besluiten om in de auto te stappen en een rondje gemeenten te doen. 

We beginnen bij de molen. 

Daarna komen we terecht bij een mooie boerderij met een mooie automaat met allerlei zuivelproducten. Het ziet er allemaal goed uit en ook de cache is erg leuk. “Koetje Boe” 




Dan gaan we naar de “minibieb Oudenbosch” Een minibieb is altijd leuk meestal staat er dan tussen de boeken een logboekje of een doosje met logboek. Maar deze is anders. Bij de minibieb is ook een minicafe en een geweldige kist voor de cache💚


We zijn in Oudenbosch dus dan willen we ook even de prachtige Basiliek gaan bekijken. Helaas kunnen we niet naar binnen, dat moet dan maar een andere keer.
De kerststal staat er ook nog.


Hier in Oudenbosch is ook een minibiebcache.
Even verderop gaan we naar een cache waar je ook nog eens een kaart geadresseerd aan je zelf achter laten. Ik ben benieuwd of en via wie hij terug komt!
Dan gaan we naar de “fruitautomaat” We nemen nadat we het logboek hebben beschreven lekkere peren mee 🍐

Dan rijden we naar de Fusilladeplaats een bijzondere plek waar je weer echt even stil gezet wordt en dankbaar bent voor het feit dat wij nu ondanks alles in alle vrijheid mogen leven. 

In de boederijen aan de nabijgelegen chaamseweg vonden gedurende de oorlogsjaren mensen uit het verzet onderdak. Vlak voor de bevrijding van Alphen kwamen Duitse militairen deze schuilplaatsen en verzetshaarden op het spoor.

Toen de Duitse militairen op 6 Oktober 1944 tot Arrestaties over wilden gaan, waren de "vogels" net op tijd gevlogen!

Als wraakactie werden 2 boeren uit deze omgeving, Antoon Oomen en Felix Roelen, en de onderduiker Willie van de Corput hier ter plekke gefusilleerd.

Felix Roelen werd voor dood achtergelaten, maar overleefde op wonderbaarlijke wijze de aanslag op zijn leven.




Door aan het rad te draaien hoorde je het verhaal van deze plek




Dan rijden we nu naar de grens tussen Nederland en België altijd leuk zulke grenzen. 



We rijden naar de laatste van vandaag. TB Hotel Riel:
En dan ziet de kaart er zo uit:
Op 6 Januari moeten we in Ameide zijn en we hebben wat uren te vullen. Nou dat is voor ons geen probleem: Ameide zit tegen Utrecht aan en daar zijn nog wat gemeente gaatjes te vullen. 
Werkhoven:
Cothen:
Het is een prachtige omgeving en wat het nog mooier maakt is de vorst over de grond.

Doorn:



Dan is het weer tijd om terug te rijden, dat doen we via de dijk met prachtig uitzicht:
Op 9 Januari gaan we de boom in:
Dit is in Bleskensgraaf en daar is de kerk prachtig verlicht:







Reacties

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Vlagtwedde

Maandag 20 Juli Vlissingen