16 Mei 2015 Event "Zoek... en je zult vinden" in Westerland van de Kanonnetjes

Vandaag hebben we iets nieuws gedaan wat betreft Geocaching.
We zijn naar een Event geweest.
Ik wist wel van het bestaan van Events af maar er kwam nooit van om heen te gaan.
Een paar weken geleden kreeg ik een mail van mijn zwager Alfred over het event.
Het betrof hier een event van Minelab metaaldetectors gecombineerd met Geocaching.
De perfecte combinatie want André is fan van detectorren.
Dus toen gingen we zaterdagochtend om half zeven richting Westerland... pff niet naast de deur maar ja je moet er wat voor over hebben.
Daar aangekomen klopten de weersvoorspellingen niet helaas want het regende...
Eerst maar eens aanmelden bij de tafel van Geocachen bij het team de Kanonnetjes. Daar werd duidelijk dat het wedstrijd element eraf was gehaald en dat het vooral gezellig bij elkaar zijn is. En kennis maken met andere geocachers en vele trackables loggen die massaal aanwezig zijn.
Ook op tassen en auto's zijn trackables dus we kunnen er heel wat aan ons rijtje van gezien toevoegen.
Inmiddels heeft André zich aangemeld bij de tafel van de metaaldetectors.
We mochten meteen een metaaldetector gaan uitproberen. Want dat was het doel om met elkaars hobby kennis te maken. Nu kennen wij allebei deze hobby al maar het is wel leuk om de nieuwste minelab detector uit te proberen. Het gaat best lekker en al snel heb ik 8 (door het team van minelab verstopte) muntjes te pakken. Dan gaan we snel weer naar binnen zodat de anderen kunnen gaan zoeken en wij kunnen gaan opwarmen want brr wat is het koud en nat en vies... bleh.
Wij besluiten om even lekker in de bus te gaan zitten en daar een bakkie te doen. Het is in die tent nu zo druk en klam door al die natte mensen.
Tegen half twaalf lopen we weer terug want om 11:45 is er een prijsuitreiking onder de inschrijfnummers....
Er zijn tien Coins te winnen. ik heb 504.... bij het vijfde lot was het raak: 504 YES we hebben de lange reis niet voor niets gemaakt en hebben een mooie Coin gewonnen.
André vind hem zo mooi dat we besluiten om deze Coin niet op reis te sturen want dan heb je het risico dat die kwijt raakt. En dat zou jammer zijn.
Het gedeelte voor de metaaldetectors duurt de hele dag en daar zal om vijf uur de prijsuitreiking zijn onder inschrijfnummer. Maar je mag gewoon naar huis en dan wordt je eventueel gebeld.
Aangezien het geen lekker weer is gaan wij naar huis en verlaten het lutjestrand.
Maar we willen ook nog wel even een gewone cache doen hier in deze omgeving. In de buurt ligt de cache "vuurtoren" die kan ik als vuurtorenfan niet  laten liggen.
Deze staat bij een camping en laat niet naar zich zoeken maar is duidelijk zichtbaar.


André rijdt nu nog naar Hippolytushoef daar duiken we een een bakkerswinkel in om even iets warms te eten. Dat smaakt best!
Nu echt op huis aan. Het was leuk om een event meegemaakt te hebben. Ik hou de meldingen in de gaten voor als er weer een event is maar dan hier ergens in de buurt.
Overigens zijn we 's middags niet gebeld voor een prijs van het metaaldetector team.. je kan niet alles hebben.
En er zijn verschillende mensen geïnteresseerd geworden voor het geocachen en metaaldetectoren dus het event is geslaagd!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Vlagtwedde

Maandag 20 Juli Vlissingen