Ameland

Onze zomervakantie vieren we dit jaar op Ameland!! We rijden via de afsluitdijk. Omdat we de meiden dit ook een keer willen laten meemaken. Het is toch een mooi stukje Nederland. Op die afsluitdijk  ligt de eerste cache van deze vakantie:
 "twee uur rijden kwartiertje cachen"
De verbinding is niet helemaal super dus we stoppen een paar keer op een verkeerde plek maar dan uiteindelijk hebben we de cache toch gevonden!

Nu naar Holwerd waar de boot ons naar Ameland brengt. Het eiland is 30 kilometer lang en in die 30 kilometer liggen 15 traditionele caches die ik eigenlijk heel graag allemaal wil doen. We zullen zien hoever we komen.
Dinsdag 17 Juli is de eerste aan de beurt. We hebben even wat tijd over en besluiten de dichtsbijzijnde cache op te zoeken: "Galgesloot"
Het is een heerlijke stuk fietsen. Aangkomen op bestemming worden we door de link "niet schrikken" wel even op het verkeerde been gezet. André is een doorzetter en weet het uiteindelijk te vinden.
Onze eerste Amelandse Cache is een feit!

Donderdag 19 Juli gaan we naar de Ballumerbocht.

Deze bocht op Ameland bij Ballum is bekend om het beeld van de dijkwachters die daar staan.
Dat er ook nog een cache ligt is mooi meegenomen. Hier beginnen we onze middag cachen.
Deze is gelukkig niet zo moeilijk!



We zien verderop de haven van de "K.N.R.M. Ameland" al liggen. We besluiten er heen te lopen.
Het is een leuke wandeling langs het wad. We vangen wel wat druppels maar gelukkig valt het mee.
Het blijken ook de enige druppels van die dag te zijn.
Het is wel leuk om naar de haven van de KNRM te gaan. We hebben afgelopen maandag de demonstratie gezien van de paardenreddingsboot. De boot die tot 1988 nog door de paarden in de zee gelanceerd werd. Maar door de komst van de moderne vaartuigen werd dit overbodig. Omdat het wel heel uniek is geven ze meerdere keren per jaar een demonstratie. Absoluut de moeite waard!  
Bij de haven waar we nu zijn ligt dus de nieuwe boot van de KNRM. Deze boot hebben we zien varen toen we naar Ameland toe voeren. De cache die hier ligt is een grote en daar zitten dus wat dingen in om te ruilen. Er zit niets bijzonders in voor de meiden. Maar wel een Coin. Het is een coin die graag naar Emmen wil. Op de terugweg naar huis dumpen we die wel ergens aan de overkant.
Tussen hier en ons appartement liggen nog twee caches, die gaan we nu maar eens opzoeken.
Eerst is de cache "Kleiderkette" aan de beurt.  De naam is afgeleid van een spel wat de eigenaar van de cache vroeger speelde als padvinder in de duinen.
De dames van het gezelschap gaan op zoek naar de cache in de duinen en André kan het niet laten om even de duinen over te gaan en hier het strand te bekijken. De cache is op een leuke manier verstopt! Nu nog de cache "landingsbaan" en dan is het weer genoeg geweest voor vandaag. De dames halen deze snel tevoorschijn en zo hebben we 5 smiles op de kaart van Ameland.
Zaterdag 21 Juli gaan we naar Nes en Buren.
Ameland heeft vier dorpen en daar willen we geweest zijn. Ons Appartement is in Hollum, in Ballum zijn we meteen geweest toen we de cache Ballumerbocht deden. Nu zijn dus Nes en Buren aan de beurt. Shoppen, bezoeken en Cachen.
Ik kijk op de telefoon welke eigenlijk het dichtste bij ligt. Huh????? Silverstar..... is dat een nieuwe??
Even verder kijken hoor. En ja het blijkt een nieuwe te zijn die vandaag geregistreerd is.
Dus hup er op af het lijkt ons wel erg leuk om eens een keer de eerste te zijn.
Hij is dichtbij dus we zijn er zo en we hebben hem ook snel te pakken!
Ja hoor een leeg logrolletje. Daar gaan we snel onze naam op zetten! Super om nu eens de eerste te zijn.
We vervolgen onze weg en vinden in deze paal bij een boerderij de geocache: "milch molen"
 
Daarna trekken we de prachtige Amelandse
natuur in en gaan op zoek naar "Hexenheuler von Oerd- Buren 1"  "Links lopen" "Geocache" en "Childhood memories 2"
 


"Hexenheuler von Oerd - Buren 1" Ligt op een mooi hooggelegen punt waar een prachtige wandeling voor nodig was om te bereiken! Toen we op zoek gingen naar "Links Lopen" liep er een groepje jongens ook met een GPS we dachten..."laat ze maar even dan gaan wij zo wel." Maar even duurde best wel lang. André keek eens even om het hoekje. Ze waren op een bankje neergeploft. (we hadden al wel gejuich gehoord dus het was wel duidelijk dat ze de cache al gevonden hadden)
We dachten nou ja dan kijken ze maar toe. Dus wij gingen op pad en ja hoor ter hoogte van het bankje was het raak. We zijn nog nooit zo toegejuicht bij het vinden van een cache! Geweldig!

Daarna duiken we diep het bos in. Het lijkt dat we rondjes lopen de telefoon valt uit want we zijn al best lang bezig vandaag dus we gaan weer ouderwets op alleen de GPS verder en we worden beloond.
Een grote emmer wordt tevoorschijn gehaald! "Geocache" is gevonden.
We vervolgen onze weg door het bos en komen uit bij een klimboom: ja hier moeten we zijn.
Terwijl we echt goed willen gaan kijken komen er twee kinderen aan van ong. 10 en 8 jaar.
Ze klimmen de boom in en zijn niet van plan om weg te gaan... We horen ze zeggen: "vonden we dit vroeger zo leuk? of die boom is kleiner geworden of wij zijn gegroeid"  Geweldig om dit te horen!!
Wij besluiten gewoon te zoeken en al snel is deze op zeer orginele manier verstopte cache gevonden.
We leggen de kinderen uit wat we aan het doen zijn en ze vinden het heel interresant maar beloven dat ze het zouden laten liggen en tegen niemand anders als papa en mama te vertellen. En de logs nu lezende ligt de cache er nog keurig bij!!  Dat was weer een leuke middag die we gaan afsluiten met een heerlijke pannekoek!
26 Juli, nog 1 middag cachen.
We beginnen bij "Childhood Memories 1" het is er 1 die slecht te vinden is maar we willen toch een poging wagen. Wij hebben tot nu toe nog alles kunnen vinden (uiteindelijk) dus hebben goede hoop.
We hebben echt met ons vieren supergoed gezocht maar het echt niet kunnen vinden.
We denken dat het komt door de hoge waterstand.. maar of dat klopt..??? Helaas :(

We laten ons niet ontmoedigen en gaan wel verder.  We fietsen door het natuurgebied "het Oerd" op Ameland en komen aan bij de "Bureblinkert"


En na nog een heerlijk stuk fietsen naar het oostpunt van Ameland vinden we bij dit prachtige uitzicht onze laatste cache van deze vakantie: "You're my spring"

We hebben een fijne vakantie gehad in ameland met nu in totaal 13 smiles op het eiland en 1 op de afsluitdijk. In deze vakantie hebben we nog meer gedaan hoor: Paardrijden op het srand, meevaren met de boot "Zeehond" voor een robbentocht, de Vuurtoren beklommen, heerlijk op het strand geweest, in zee gezwommen: er bestaat meer als Geocachen alleen ;)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Vlagtwedde