De Boezem mei 2012

We hebben de smaak weer te pakken en gaan op pad voor de nieuwe serie die in Alblasserdam gelegd is. Het gaat om de boezem. Het is een serie van 6 plus een bonus. Die ligt zoals de naam al zegt rondom de boezem.
(We begonnen deze middag aan de cache: "drie keer kennismaken" Dit is een puzzeltocht maar we zijn gestrand want er zat een wiskundige berekening in waar we niet uit kwamen)
We gaan richting de Boezem 1. Het is heerlijk fietsen op deze zonovergoten hemelvaartsdag.
We worden geleid naar de brug bij de ijsbaan. Als we daar zijn laat het kompas ons zien dat we over de zijkant van de brug heen moeten stappen het weiland in. Het klopt ook wel want in de beschrijving van de cache staat dat we schapen tegen kunnen komen. Dus we doen het en stappen de brug over.
We voelen ons toch wel een beetje vreemd daar op die plek waar je voor je gevoel nooit iemand ziet lopen. Maar we zetten onze schaamte opzij en gaan speuren.
Deze serie bestaat uit micro's dus dat gaat om kleine verstopplaatsen.
Allereerst kijken we bij het hek en we zien daar een dop van het hek die er echt al vaker is afgehaald dus we denken raak!!! Maar nee hoor niets te zien. Geweldig dat dus vele cachers deze zelfde fout maken.
We zoeken op allerlei plekken verder maar kunnen het niet vinden. Maar we geven niet op en uiteindelijk hebben we dan toch de logrol gevonden op een plekje waar we heel die tijd al vlakbij waren. Nummer 1 van de boezem krijgt een smile ☺op de site: gevonden.

We gaan op zoek naar nummer twee en vervolgen onze weg door het weiland.
Maar als we zien dat we alweer richting huis gaan keren we om en pakken onze fietsen en gaan er via de andere kant heen.
We komen weer bij een hek uit en kijken goed rond en zo hebben we het snel gevonden! Op naar nummer drie. Deze is helemaal snel voor elkaar want die ligt op een zelfde soort plek als de tweede.
Nu gaan eerst maar eens ff langs huis want we hebben trek in koffie en thee en vanavond verwachten de kids ook drumsticks op tafel... misschien gaan we vanavond wel weer verder...
En ja hoor s avonds trekken we er weer op uit. Dit keer met de meiden ze zijn enthousiast geworden en willen mee.
Op naar de Boezem 4. We fietsen richting de molens. Het is er ondanks het prachtige weer erg rustig.
Dus zo kunnen wij op t gemakkie onze gang gaan.
De navigatie en kompas werken nauwkeurig en zo is het nulpunt goed te bepalen. Ingrid heeft dan ook snel het potje te pakken en mag onze naam op het rolletje schrijven:

We zoeken nummer 5 en nummer 6 nog even op en door haar vingervlugheid vind Ingrid deze twee ook. En zo hebben we ze alle zes gevonden. In alle zes stond op de deksel een code. Met die codes kunnen we de coordinaten van de bonuscache berekenen. Maar we besluiten deze voor een andere keer te bewaren. En het even thuis op het gemakkie te berekenen.
Onderweg naar huis laten we de meiden nog even kijken naar nummer 1 en nummer 3 Judith heeft ze alle twee snel te pakken doordat zij tijdens het eten goed heeft opgelet bij onze verhalen.
Ook de meiden hebben de smaak weer te pakken!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Vlagtwedde

Maandag 20 Juli Vlissingen