Drenthe

6 November 2010 vandaag gaan we naar onze vrienden in Drenthe.
Zij zijn inmiddels heel nieuwsgierig geworden naar onze hobby na al die verhalen. Dus ik heb verschillende waypoints (coördinaten) in de GPS gezet. Dan kunnen we kiezen.
Na eerst koffie en thee met heerlijke zelf gemaakte appeltaart gesmuld te hebben gaan André en Arie op pad voor de "BIL03Steenberger Oosterveld"
Het is een prachtig natuurgebied waar deze cache ligt verstopt en het is heerlijk weer om een wandeling te maken. De voorgaande dagen waren regenachtig dus het is wel drassig en uitkijken waar je loopt maar het wordt wel beloond met het vinden van de Cache met daarin weer een Coin.


Ik heb hier een euro naast gelegd zodat je de ware grootte beter kan zien.
Deze Coin is op 25 April 2009 in Catalunya-Spanje voor het eerst in een cache gedaan.
Wij laten ook een Coin achter in deze Drentse Cache.
In de buurt ligt ook "Gevaarlijk.nl" Deze heet alleen zo omdat er in de buurt een electriciteitshuisje staat.
Ook bij deze goldt goed om je heen kijken! Na enig speurwerk gevonden!!!
Na het eten gaan we er met z'n allen op uit: Wij 4 plus Arie, Rolanda, Jasper, Jonathan en Daniëlle.
Vlakbij huis gaan we op zoek naar "Bil02: Esbosjes"
De kinderen zijn erg benieuwd wat ze te wachten staan en kijken mee op de GPS waar we heen moeten.
Met z'n allen stampen we door het drassige bos. Als dan de GPS aangeeft dat we toch in de buurt zitten zet Jonathan het op een speuren en ja hoor in de achterkant van een boom zit in een holletje een pot.

YES gevonden. Er zit wat leuks in voor de vinder dus dat is mooi!
Wij stoppen er de Travel Bug in die we in Nienke hadden gevonden.
Ze hebben de smaak te pakken en willen er nog wel 1 doen.
Na een half uurtje lopen komen we op de Ekelenberg en daar moeten we weer op zoek.
"Bil08: Spinwiefienop de Ekelenberg"
Gelukkig is het hier wat droger omdat het hoger ligt dus dat loopt een stuk makkelijker. (ik weet niet waarom dit wit is, ik krijg het niet weg en ik heb geen zin om dit hele verhaal overnieuw te tikken)
Maar de plek van de cache zelf is wel vochtig dus Ingrid haalt met een heel vies gezicht de pot tevoorschijn.
Gelukkig betreft het hier weer een glazen pot met schroefdeksel dus de inhoud is droog.

Weer kan er wat leuks voor de kinders uitgehaald worden we doen er ook weer wat in, we schrijven onze naam erbij stoppen de pot weer keurig terug.
Nu eerst maar eens een bakkie maar ja er staan er nog twee in de GPS......die kunnen we niet toch niet laten liggen......
An, ik, Ingrid, Rolanda en Jonathan gaan eropuit. We zijn wel nieuwsgierig waar we uit komen want we hebben al wel gezien dat we hier vorig jaar heel dichtbij nog gekampeerd hebben. Toen wisten we nog niets van deze hobby af. We zetten de auto bij de camping neer en gaan het bos in.
We zijn op zoek naar de cache "Zuidwolde - Marius Tonckens" Deze naam verwijst naar de burgemeester die vroeger de bezitter van dit stuk grond was.
Er is een bank voor hem geplaatst in dit mooie stukje natuur.

Daar vlak achter moet ie liggen. Jonathan heeft een goede speurneus want hij is weer degene die hem ontdekt!!Het is 16.20 als we onze naam op de logrol schrijven.
We kunnen er vast nog wel 1 doen. We gaan wel ff wisselen: Rolanda gaat eten koken.
We is nu: Arie, Jonathan, André, Judith en ik.
We gaan nu weer naar bekend terrein. We gaan richting het vakantiehuisje waar we al twee keer hebben gezeten. Het is een huisje wat midden in het bos staat en waar we al heerlijke wandelingen met elkaar gemaakt hebben. Dit is in "het Reestdal".
Het is leuk om hier nu met de GPS te lopen. Hier links, daar rechts, Normaal lopen we niet zo kriskras door het bos omdat je dan niet meer weet hoe je terug moet. Maar met de GPS gaat dat wel lukken.
We gaan diep de bossen in. Als we op t punt zijn aangekomen pakken we de schep erbij want die hebben we wel nodig. En wat komt daar tevoorschijn.......een echte Cachebox!

Wauw wat is dit gaaf!! Judith haalt m trots naar boven. Er zit ook genoeg in om iets uit te zoeken echt erg leuk!! We vullen hem weer met spulletjes van ons en stoppen de echte Cachebox weer terug. Inmiddels is het 18.10. We hadden toch weer meer tijd nodig om er uiteindelijk te komen. En het is al echt donker aan t worden dus we zijn blij met de zaklamp die in de tas zit. We kunen ook niet al te snel weer richting auto. We moeten uitkijken voor laag-overhangende takken. Maar de mooie vondst geeft dat we met een goed gevoel huiswaarts gaan.
Daar nemen we nog even de dag door onder het genot van de heerlijke Bami die Rolanda had klaargemaakt.
Resultaat van deze dag: 6 Stuks!! We zitten nu op 18!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geopoly

Vlagtwedde

Maandag 20 Juli Vlissingen